Sport Vaterpolo

VATERPOLO

SPEKTAKL NA BEOGRADSKOM TAŠMAJDANU Jugaši strijelci na oproštaju Gocića i Nikića, Kobešćak: Bila je čast biti sudionikom!

VATERPOLO

Večer vaterpolo heroja – tako je Sportski žurnal, srpski sportski dnevnik na svojoj naslovnoj stranici najavio utakmicu, koja je odigrana na beogradskom Tašmajdanu, a u kojoj je Srbija bila bolja od reprezentacije svijeta sa 14:12.

Srbija je vlasnik svih naslova: olimpijski pobjednik, prvak svijeta, prvak Europe, pobjednik Svjetskog kupa i Svjetske lige, dok je reprezentaciju svijeta vodio Vjekoslav Kobešćak, trener Jug Croatia osiguranja, kluba koji je također osvojio sve što se osvojiti moglo, koji je aktualni vladar u svim natjecanjima.

- Jedna lijepa noć vaterpola. Promocija vaterpolo sporta. Sama utakmica je bila u drugom planu, ali sve skupa je bilo za pet. Bila je čast biti sudionikom jednog ovakvog velikog događaja - istaknuo je Kobešćak.

Ukupno su tri razloga zbog čega je Vaterpolski savez Srbije organizirao utakmicu. Prva je bila oproštaj dvojice srpskih reprezentativaca, Živka Gocića i Slobodana Nikića od kapice reprezentacije. Obojica su debi za reprezentaciju imali 2002. godine. Gocić je odigrao ukupno 362 utakmice, postigao 207 pogodaka i osvojio 26 medalja, a Nikić je nastupio 355 puta, postigao 354 pogotka i osvojio rekordnih 29 medalja. Druga je bila proslava uspjeha srpskog vaterpola u godini na izmaku. Srbija je početkom godine bila domaćin Europskog prvenstva na kojem je osvojila zlato, potom bila pobjednik Svjetske lige i na kraju osvojila jedini naslov koji joj je nedostajao. Nikad prije nije uspjela otići do kraja na Olimpijskim igrama, najvećem natjecanju, a sad je to uspjela u Riju pobijedivši u velikom finalu našu reprezentaciju. Treći razlog zbog čega je trebalo biti na Tašmajdanu, a što su u najavi isticali srpski mediji, bila je humanitarna akcija. Naime, sav prihod od prodanih ulaznica, prodano je svih 2000 ulaznica po cijeni od 300 dinara, namijenjen je za pomoć petogodišnjem Andreju Petroviću, koji boluje od cerebralne paralize.

S jedne strane reprezentacija, vlasnik svih zlatnih medalja, a s druge strane reprezentacija svijeta sastavljena od izuzetnih igrača. Uživat će gledatelji na bazenu i pred malim ekranima - istaknuo je izbornik Srbije Dejan Savić. Pamtit će se pogodak najtrofejnijeg srpskog igrača svih vremena. Nikić je krajem druge četvrtine izveo peterac i to na način da je nabacio loptu sebi na nogu te je volej udarcem poslao u mrežu.

Kobešćak nije bio jedini Jugaš, sudionik utakmice u Beogradu. Za reprezentaciju svijeta igrala su dvojica igrača klupskog vladara Europe, Paulo Obradović i Luka Lončar. Obojica su se upisala po jednom u strijelce. Lončar je postigao posljednji pogodak na utakmici realiziravši peterac. Još su za reprezentaciju svijeta igrali Grk Christos Afroudakis, Crnogorci Aleksandar Ivović, Predrag Jokić i Miloš Ščepanović, Srbi Marko Abramović, Marko Ćuk i Slobodan Soro, Mađari Denes Varga, Daniel Varga, Gabor Kis i Norbert Madaras, Španjolac Guillermo Molina te Slovak Lukas Seman, uz Ivovića još jedan bivši igrač Jug Croatia osiguranja.

Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije

I Montovjerna ima svoju Noć!

I Montovjerna ima svoju Noć!
Gradski kotar Montovjerna, uz pokroviteljstvo Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika, po prvi ...
I Montovjerna ima svoju Noć!