Sport Tenis

TENIS

DRŽAVNO DO 14 GODINA Leticia Tarocco doprvakinja Hrvatske!

TENIS
Leticia Tarocco je doprvakinja Hrvatske do 14 godina. Tenisačica Raguse je na prvenstvu, koje se igralo u Zadru, do finala stigla sa četiri pobjede, bez izgubljenog seta, prepustivši suparnicama ukupno 12 gemova. U finalu je izgubila od prve nositeljice, Petre Marčinko (TOP Spin), sa 6:4 i 6:3.

Tarocco, druga nositeljica, na startu prvenstva dobila je sa 6:1 i 6:1 Niku Granić iz Makarske, u osmini finala Vini Cecelju iz Varaždina sa 6:2 i 6:2, u četvrtfinalu osmu nositeljicu, Petru Olij iz Vinkovaca, sa 6:2 i 6:1, a u polufinalu sa 6:2 i 6:1 Tenu Rajki (HTK Zagreb). Zbog bolova u leđima nije igrala parove.

Anamaria Zorić (Dubrovnik) izgubila je na startu glavnog turnira od Ines Bedeković iz Zagija sa 6:3 i 6:2, dok je Manuela Mijović (Župa dubrovačka) poražena od Cecelje sa 6:2 i 6:0 nakon što je bila uspješna u kvalifikacijama. Zorić je igrajući u paru s Nikom Granić stigla do četvrtfinala, dok je Mijović u paru s Valentinom Kovačić (Prelog) izgubila u 1. kolu te nije uspjela izboriti mjesto među osam najboljih.

U konkurenciji dječaka Marko Baničević (Dubrovnik) je dobio u 1. kolu glavnog turnira Roka Mađora iz Stobreča sa 6:2 i 6:1, ali je potom sa 6:3 i 6:0 poražen od prvog nositelja i kasnijeg pobjednika, Dina Prižmića (Split 1950.). Kroz kvalifikacije mjesto u glavnom turniru državnog prvenstva izborila su sva tri člana Tenis kluba Ragusa (Antun Bekić, Kuzma Jurišić i Stjepan Bogdan), ali su sva trojica poražena u 1. kolu, i sva trojica od igrača koji su bili nositelji.

Sva četvorica dubrovačkih tenisača su nastupila i u parovima. Pobjedu na startu upisao je Stjepan Bogdan igrajući s Markom Bradvićem (Gem Jastrebarsko). Bogdan i Bradvić su potom, u četvrtfinalu, izgubili od trećih nositelja i kasnijih pobjednika. Frana Rakonića (Nova Gradiška) i Doriana Salopeka (Ogulin).
Naslovnica Tenis

Najčitanije

Najnovije

Tko je sutra bez vode?

Tko je sutra bez vode?
Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži 20. studenog bez vode će biti Ulica za Kontralovo u vremenu od 8.30 do 13.00 ...
Tko je sutra bez vode?