Sport Tenis

PORAZ 18-GODIŠNJE DUBROVKINJE U POLUFINALU WTA TURNIRA U KINESKOM GUANGZHOU

Šteta, baš šteta: Ana bez finala

PORAZ 18-GODIŠNJE DUBROVKINJE U POLUFINALU WTA TURNIRA U KINESKOM GUANGZHOU

Iskusna Jelena Janković, nekadašnji svjetski broj jedan, zaustavila je niz Ane Konjuh. Dubrovkinja je poražena u polufinalu WTA turnira u kineskom Guangzhou. Srpkinja, druga nositeljica turnira, bila je bolja sa 7:5 i 7:6 (7) nakon sat i 46 minuta igre te će igrati za 16. WTA naslov u karijeri, prvi ove godine.

Ana nije iskoristila break loptu u trećem gemu prvog seta. Potom je Janković u četvrtom izborila dvije break prilike te iskoristila drugu za vodstvo 3:1. Ana je u sedmom gemu napravila isto te smanjila na 4:3, a u desetom gemu spasila tri set lopte na svoj servis, a potom izjednačila na 5:5. U iduća dva gema Janković je izgubila samo jedan poen, i to na svoj servis. Povela je druga nositeljica sa 6:5 te potom bez izgubljenog poena napravila break za vodstvo 1:0 u setovima.

Kako je izgubila posljednji gem u prvom setu, tako je Ana počela drugi set. Bez izgubljenog poena je napravila break. Potom okrenula 0:30 te povela s 2:0. Imala je Ana u trećem gemu 30:0 na servis Janković, ali Srpkinja sa četiri poena u nizu nije dozvolila Ani vodstvo 3:0. Ipak, u petom gemu, nakon što je prethodno bez problema osvojila gema na svoj servis, Ana je drugi put u drugom setu oduzela servis iskusnoj Srpkinji (iskoristila drugu break loptu) za 4:1. Taj kapital Ana nije uspjela sačuvati. Janković je u idućem šestom gemu oduzela servis Ani, potom i u desetom gemu nakon čega je povela sa 6:5. Ana je tada servirala za ostanak u meču te uspjela. U tie breaku Janković je povela s 3:0, a Ana odgovorila s pet poena u nizu. Nakon što je Janković smanjila na 5:4, Ana je servirala te povela sa 6:4. Janković je potom spasila dvije set lopte te izborila prvu meč loptu. Ana je izjednačila na 7:7, ali nakon toga dva poena u nizu Srpkinje.

Ana je dobila 11 od 13 mečeva uoči polufinala u kineskom Guangzhou.

Naslovnica Tenis

Najčitanije

Najnovije

Traži se ravnatelj županijske lučke uprave

Traži se ravnatelj županijske lučke uprave
Upravno vijeće Županijske lučke uprave Korčula raspisalo je javni natječaj za ravnatelja. Mandat od četiri godin...
Traži se ravnatelj županijske lučke uprave