Sport Rukomet

SVJETSKO JUNIORSKO PRVENSTVO RUKOMETAŠA DO 21 GODINE

ČISTA PETICA ZA HRVATSKU U SKUPINI Davor Dominiković: 'Stalno ponavljam obrana, obrana, obrana!'

SVJETSKO JUNIORSKO PRVENSTVO RUKOMETAŠA DO 21 GODINE
Dobili su na startu Kosovo, potom Brazil, pa Mađarsku, nakon toga Bahrein i na kraju Portugal. Hrvatska je pobjednik skupine 'C' Svjetskog juniorskog prvenstva u Španjolskoj za rukometaše te će u osmini finala igrati protiv Islanda, koji je u skupini 'D' ostvario tri pobjede i dva poraza.

- Odigrali smo pet susreta i ostvarili pet pobjeda. Mislim apsolutno zasluženo. Ali, ne želimo ući u zamku samozadovoljstva i euforije i tim pobjedama prikriti neke slabe stvari odnosno gurnuti to pod tepih. Realno stalno ponavljam obrana, obrana, obrana… To mora biti naš prvi zadatak i cilj. Da smo primili po četiri do pet pogodaka po susretu manje onda bismo bili sretniji. I ja i moj stožer. Ne želimo pobjedu s pogotkom više nego pogotkom manje - istaknuo je Metkovac Davor Dominiković izbornik naše juniorske reprezentacije. 

Potom se legendarni rukometaš osvrnuo na 32:30 pobjedu protiv Portugala u 5. kolu, posljednjem nastupu u skupini.

- Portugal je jedna jako ozbiljna ekipa. Rekao sam davno, još u Delnicama za mene su oni  favorit broj jedan. Oni zapravo igraju seniorski rukomet. Imaju nekoliko sjajnih pojedinaca koji već igraju u A reprezentaciji. S nama su odigrali par akcija da sam morao zapljeskati.

Zatim o Islandu protiv kojeg igramo u srijedu, 24. srpnja, od 21 sat.

- Što se tiče Islanda, to je također jedna izvrsna reprezentacija. Igraju praktički na isti način kao njihova A vrsta. Nismo puno o njima razmišljali, jer realno nismo imali ni vremena. Funkcioniramo na principu susret po susret. Neke stvari smo jasno vidjeli putem streama. Ali pravu pripremu počinjemo čim se vratimo u hotel - podvukao je Dominiković.

Zvonimir Srna, član Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik, postigao je dva pogotka u uspjehu Hrvatske 23:17 protiv Kosova na startu natjecanja u skupini 'C', a pogodio je i jednom mrežu Bahreina u pobjedi 32:23 u 4. kolu. Metkovac igra na poziciji srednjeg vanjskog. Svjetsko juniorsko prvenstvo je njegovo prvo veliko natjecanje u dresu reprezentacije.
Naslovnica Rukomet

Najčitanije

Najnovije

Posljednji koncert sezone

Posljednji koncert sezone
Posljednji koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra u Kneževom dvoru, za ovu sezonu, održat će se u petak, 18. ...
Posljednji koncert sezone

Tko je sutra bez vode?

Tko je sutra bez vode?
Stigla je obavijest iz Vodovoda. Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži 17. listopada bez vode će biti područje od i...
Tko je sutra bez vode?