Sport Rukomet

RUKOMETNI KLUB HRVATSKE MLADEŽI DUBROVNIK

SPREMA SE FESTA, PJESMA, VATROMET 'Vidimo se u subotu, 4. svibnja, u 19.30 sati u Gospinom polju!'

RUKOMETNI KLUB HRVATSKE MLADEŽI DUBROVNIK
Vidimo se u subotu, 4. svibnja, u 19.30 sati u Gospinom polju na zadnjoj utakmici sezone pa da skupa proslavimo naslov prvaka! – uputio je poziv Rukometni klub hrvatske mladeži Dubrovnik, koji je u svojoj 45. godini postojanja ostvario najveći uspjeh. Igrat će iduće sezone po prvi put u najvećem rangu, Premijer ligi.

Vodio je od početka sezone. Dva kola prije kraja osigurao je naslov pobjednika. U zadnjem kolu dolazi mu u goste prvi pratitelj, Karlovac. Dubrovnik ima želju zaključiti sezonu sa svim pobjedama kod kuće. Kalovac gori od želje da bude jedini koji je izbjegao poraz u Gospinom polju. Dakle, neće zadnja utakmica biti revijalna!

Dodjela medalja i pokala, predstavljanje igrača, junaka povijesnog uspjeha i ne samo njih, već trenera, točnije, baš svih koji su ugradili sebe u osvajanje prvog mjesta u južnoj skupini Prve hrvatske lige i plasman u najveći rang, Premijer ligu. Pljeskat će se, pjevat će se, a šuška se kako se sprema i vatromet u Gospinom polju.

Čelni ljudi Županije i Grada su već uputili čestitke. Župan Nikola Dobroslavić je u svojoj napisao: 'Dubrovačko-neretvanska županija oduvijek je davala vrhunske sportaše, a plasman u Premijer hrvatsku ligu nastavak je te časne tradicije i početak vašeg sudjelovanja u našoj elitnoj rukomentnoj konkurenciji. Svjesni smo da je ovaj uspjeh došao uz talent, ali i odricanje i naporan rad i možda najvažnije od svega uz snažnu volju za dokazivanjem. Svim igračima, trenerima i ostalim djelatnicima kluba od srca čestitam i želim puno uspjeha u daljnjem natjecanju'.

'Dragi rukometaši, iznimno mi je drago što Vam mogu čestitati na ovom zaista veličanstvenom uspjehu. Svi pobjedi i porazi, intenzivni treninzi i svakodnevno izgaranje na parketu vodilo je prema ovom povijesnom trenutku, kada je Rukometni Klub Hrvatske Mladeži Dubrovnik izborio plasman u Premier ligu. Ostvarili ste najveći uspjeh kluba u 45 godina postojanja na što morate biti posebno ponosni, a isto tako se, vjerujem, osjećaju sve starije generacije koje su također časno nosile dres kluba, ali i buduće generacije koje će s vremenom krenuti vašim stopama. Kad vam se slegnu dojmovi i kada zaista postanete svjesni što ste upravo ostvarili, sigurno ćete krenuti u nove pobjede, a mi ćemo ih svi s velikim veseljem pratiti. Još jednom, svaka čast! - poručio je dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Čestitke rukometašima stižu sa svih strana. 

- Čestitali su nam naši rivali ove sezone u južnoj skupini Prve hrvatske lige. Čestitke smo dobili i od klubova Premijer lige protiv kojih ćemo igrati iduće sezone. Nismo dobili čestitke samo rukometnih klubova, već i klubova iz drugih sportova, i ne samo sportskih klubova - rekao je Ivo Dragić, dopredsjednik RKHM Dubrovnik uz dodatak, tj. poziv: 'Vidimo se u subotu, 4. svibnja, u 19.30 sati u Gospinom polju!'.
Svake sezone u vrhu, a sad u trećoj na vrhu!
Prije tri sezone su ušli u drugi razred hrvatskog rukometa. Prvu sezonu otvorili su sa šest pobjeda i dva remija. Na kraju su dijelili treće mjesto. Već tada su pokazali, iako su zaigrali u gotovo istom sastavu koji je osvojio prvo mjesto u nižem rangu, kako nisu zalutali u veći rang. Iduće sezone opet su bili treći, dok je ova, treća sezona bila baš treća sreća.

Otvorili su je s devet pobjeda i jednim remijem, od 1. kola su držali vrh. Naslov pobjednika osigurali su dva kola prije kraja. Što je najvažnije - u gotovo istom sastavu u kojem su prije tri godine bili najbolji u južnoj skupini Druge hrvatske lige - s većinom igrača poniklih u Gospinom polju - sad su najbolji u južnoj skupini Prve hrvatske lige te opet slave prvo mjesto i plasman u viši rang. 

Naslovnica Rukomet

Najčitanije

Najnovije

POSVUDA SMEĆE Mala Grabovica ispred Tommya

POSVUDA SMEĆE Mala Grabovica ispred Tommya
Opušci, odbačena ambalaža, razlijepljene žvakalice...moglo bi se nabrajati do sutra što se sve od šporkece može ...
POSVUDA SMEĆE Mala Grabovica ispred Tommya