Sport Rukomet

RUKOMET (M): OPUS-RKHM DUBROVNIK 21:30

KUP HRVATSKE - REGIJA JUG Dubrovnik opet preko Opusa do 2. kola

RUKOMET (M): OPUS-RKHM DUBROVNIK 21:30

Rukometaši Dubrovnika, kao i prošle godine, dobili su u Opuzenu Opus, prvu prepreku u Kupu Hrvatske – regija jug te su se plasirali u 2. kolo u kojem čekaju, u srijedu, 22. studenog u 19.45 sati u Gospinom polju, pobjednika ogleda Korčula – Metković 1963. Tko prođe u 3. kolo doći će na korak do plasmana u završnicu Kupa Hrvatske. 

Domaćin, član južne skupine Druge hrvatske lige, poveo je s 2:0. Prvoligaš RKHM Dubrovnik s tri pogotka stigao do prve prednosti (3:2), vodio potom i sa 4:3, 5:4, 6:5, 7:6 i 8:7. Nakon što je domaćin još jednom izjednačio (8:8) momčad trenera Zlatka Saračevića je s novom serijom 3:0 otišla do 11:8, a potom s novih 3:0 zaključila prvo poluvrijeme vodstvom 14:9.

Svoj niz Dubrovnik je nastavio u drugom poluvremenu. Poveo sa 16:9, 18:10, 20:11... Već tada je bilo jasno kako domaćin nema izgleda prirediti senzaciju. Zvonimir Srna je predvodio u napadu Dubrovnik s 8 pogodaka, Luko Bevanda je postigao 5, Tomislav Radić 4, Nikša Bušlje i Leo Brnin po 3, Ivan Dobrić i Hrvoje Lončarica po 2 te po 1 Kajo Cikatić, Maro Dabelić i Nikša Crnčević. Toni Barišić je imao 6 obrana, a po 2 obrane Kristijan Janđel i Luka Morović.

Prvi strijelac Opusa bio je Nedjeljko Dominiković s 8 pogodaka, Renato Rikić, Leon Drpeljan i Ante Bogdanović su postigli po 3, Ivan Mataga, Mirko Burđelez, Ivan Prović i Ivan Bjeliš po 1 pogodak. 

Utakmicu u Opuzenu sudili su Ivan Grbavac iz Makarske i Siniša Ravlić iz Vrgorca, dok je nazornik bio Ljubo Ivanišević iz Ploča. 

Naslovnica Rukomet

Najčitanije

Najnovije

Simboli perunike u klaustru

Simboli perunike u klaustru
Biljka perunika, s latinskim nazivom iris, dobila je hrvatsko ime po slavenskom bogu groma i munje Perunu. Po nj...
Simboli perunike u klaustru