Sport Rukomet

DRUGA HRVATSKA LIGA - JUG RUKOMETAŠICA

SAMO POBJEDE Dalmatinka zaustavila Sinj, Metković se prošetao kroz Zadar

DRUGA HRVATSKA LIGA - JUG RUKOMETAŠICA

Dalmatinka je dobila Sinj u 2. kolu južne skupine Druge hrvatske lige rukometašica. U svom Domu sportova u Pločama, pred nešto više od 300 gledatelja, bila je bolja s 23:22. Sinjanke su povele sa 4:0. Tek tada su krenule 'Malene', koje su sredinom prvog poluvremena poravnale na 8:8, a na odmor otišle s vodstvom 12:10. U nastavku Sinj je izjednačio na 13:13. Do kraja susreta ekipe su se izmjenjivale u vodstvu: pogodak, dva za jednu, pa za drugu ekipu. Domaće su u posljednjoj minuti stigle do konačnih 23:22. Sinj je imao posljednji napad.

Pod vodstvom trenera prof. Ivana Jerkovića pogotke za Dalmatinku postigle su Ema Barbir (8), Lucija Cvijanović (3), Klara Arar, Magdalena Žderić, Lana Jarak, Matea Krilić i Iva Žderić po dva, a po jedan Antonija Šimić i Josipa Oršulić. Petra Marinović je imala 10 obrana, još su igrale Petra Sršen, Sara Tomašević, Ana Stanković, Gabrijela Čupić, Anamarija Nikolac i Andrijana Vlatka Jelčić.

Dalmatinka je bila uspješna i u 1. kolu. S 22:20 dobila je u gostima Marina Kaštelu te vodi sa 4 boda. U 3. kolu, 21. listopada, 'Malene' su gošće Orkana, koji ima pobjedu i poraz. U ligi je devet klubova. Metković, koji je bio slobodan u 1. kolu, u 2. kolu je slavio u Zadru protiv Zadra 1954. s 28:17. Rukometašice Metkovića u 3. kolu dočekuju Split, koji ima pobjedu i poraz.

Naslovnica Rukomet

Najčitanije

Najnovije