Sport Rukomet

RUKOMETNI KLUB HRVATSKE MLADEŽI DUBROVNIK

S LOKRUMA POSLALI PORUKU KONKURENCIJI 'Imamo kvalitetu, volje i želje biti prvi te se plasirati u Premijer ligu!'

RUKOMETNI KLUB HRVATSKE MLADEŽI DUBROVNIK

Rukometni klub hrvatske mladeži Dubrovnik održao je konferenciju za novinare u vrtu benediktinskog samostana na Lokrumu. Poslao s otoka konkurenciji jasnu poruku: 'Imamo kvalitetu, volje i želje biti prvi te se plasirati u Premijer ligu!'

Učinio je to dopredsjednik kluba Ivo Dragić bez obzira što je na startu doživio minimalan poraz u Omišu od Hrvatskog dragovoljca. Na ušću Cetine RKHM Dubrovnik nije bio kompletan, a bit će od 2. kola i utakmice s riječkim Pećinama, prve koju igra na svom terenu (subota, 7. listopada u 18 sati). Pravo nastupa imat će tada i Ukrajinac Dmytro Poliak, bivši reprezentativac Ukrajine, 34-godišnjak koji je igrao u Ukrajini, Bjelorusiji i Turskoj. Bio je član prije deset godina bjeloruskog velikana, Meškov Bresta. Zadnjih pet godina je igrao u Turskoj, a zadnju sezonu za Gumushane.

Zlatko Saračević, trener prve momčadi RKHM Dubrovnik, još prije neki dan, kad je bilo jasno kako dolazi Poliak, istaknuo kako su dobili igrača koji je odličan u napadu i u obrani.

- Poliak dobro igra lijevog vanjskog, ali i srednjeg vanjskog. Profesionalac. Vođa ekipe. Tražili smo takvog igrača nakon odlaska Rudolfa Ćužića. Dobili smo još boljeg igrača s obzirom kako odlično igra u obrani, a ne samo u napadu - rekao je Saračević. Na konferenciji pod vedrim nebom, na Lokrumu, dodao kako je kompletna momčad jača za godinu iskustva, koju je dobila igrajući prošle sezone u Prvoj hrvatskoj ligi - jug. 

- Igrači sad znaju što ih očekuje. Bogatiji su za to iskustvo. Istina, imamo nešto lošiji raspored u prvom dijelu. Igramo više utakmica u gostima, ali očekujem kako će sve doći na svoje mjesto - dodao je Saračević, kojem je pomoćnik od ove sezone Sven Krile, nekadašnji igrač, potom trener, koji je dugi niz godina radio s mladima. Vide Vlahić, dojučerašnji pomoćnik Saračevića, preuzeo je vođenje druge momčadi koja će igrati u Trećoj hrvatskoj ligi - jug. Vlahiću će pomagati Ante Lagator, a sva trojica, Vlahić, Krile i Lagator, vodit će mlađe uzraste. Naime, dubrovački klub sa čak šest momčadi igra u sezoni 2017./18. 

- Osim dvije seniorske momčadi, prve koja je u Prvoj HL - jug i druge, koja igra u rećoj HL - jug, tu su četiri momčadi mlađih uzrasta. Imamo momčad igrača rođenih 2000. godine i mlađih koji igraju u Drugoj hrvatskoj kadetskoj ligi - jug. Mlađi kadeti, rođeni 2002. i mlađi, nastupaju u Prvoj ligi - jug. U tom rangu natjecanja su i dječaci 'A' (rođeni 2004. i mlađi) i dječaci 'B' (rođeni 2006. i mlađi) - nabrojio je Dragić.

Na konferenciji za novinare RKHM Dubrovnik nije predstavio samo Ukrajinca, koji će debi imati u subotu protiv Pećina u Gospinom polju, već i preostala dva nova člana prve momčadi, vratara Tonija Barišića iz Solina te lijevo krilo Ivana Dobrića iz Petrinje. Pozvali su na kraju konferencije rukometaši navijače. S njima će, ističu, biti lakše ostvariti cilj, po prvi put u povijesti kluba plasirati se u najviši rang, Premijer ligu.

Naslovnica Rukomet

Najčitanije

Najnovije

Zatonjani, bez vode ste do 22 sata

Zatonjani, bez vode ste do 22 sata
Došla je važna obavijest iz Vodovoda Dubrovnik. Zbog sanacije kvara na vodoopskrbnoj mreži do 22.00 sata bez vod...
Zatonjani, bez vode ste do 22 sata