Sport Rukomet

PRVA HRVATSKA LIGA ZA RUKOMETAŠICE

Dalmatinka ima prvi bod

PRVA HRVATSKA LIGA ZA RUKOMETAŠICE

Dalmatinka je nakon poraza u Čakovcu na startu sezone osvojila prvi bod u novoj sezoni. Kod kuće je u utakmici 2. kola Prve hrvatske lige odigrala 21:21 protiv Osijeka.

Pred 350 gledatelja u Domu športova u Pločama početak utakmice je pripao domaćim igračicama, koje su sredinom prvog dijela imale prednost od četiri pogotka (8:4). Nakon toga 5:0 Osijeka, koji je u 27. minuti poveo 9:8. Do odlaska na odmor samo jedan pogodak, i to Dalmatinke.

Početkom nastavku Dalmatinka je imala četiri puta pogodak prednosti (11:10, 12:11, 13:12 i 14:13). Gošće s tri pogotka odlaze na 16:14. Dalmatinka je izjednačila na 16:16. Potom, pogodak Osijeka – pogodak Dalmatinke, i tako sve do 21:21. Gošće su doputovale s jedanaest igračica.

Za Dalmatinku su pogađale Antonija Šimić (8 pogodaka), Magdalena Žderić (6), Nikolina Žderić (3), Lana Jarak (2) i Lucija Ivičević (2). Još su pod vodstvom Ivana Jerkovića za domaće igrale Ana Stanković, Klara Arar, Anđela Lekić, Ema Barbir, Matea Krilić, Iva Žderić, Ena Tolj, Anamarija Nikolac, Magdalena Bakula te Andrijana Vlatka Jelčić, koja je imala 9 obrana te Petra Marinović s jednom obranom.

Lokomotiva je dobila obje utakmice na startu, Podravka Vegeta je dobla jednu, a tek treba odigrati drugu utakmicu. Trešnjevka i Arena su ostvarili pobjedu i remi, Dalmatinka ima bod iz dvije utakmice, kao i Osijek, dok su Zamet i Split bez boda… U 3. kolu Dalmatinka je gost Trešnjevke (1. listopada), potom u Ploče 15. listopada stiže Podravka Vegeta.

Naslovnica Rukomet

Najčitanije

Najnovije

VIDEO/FOTO Ukrašava se Crkva svetog Vlaha

VIDEO/FOTO Ukrašava se Crkva svetog Vlaha
Cijeli grad polako ulazi u atmosferu svog zaštitnika, svetog Vlaha. Nakon postavljanja standala danas se ukrasil...
VIDEO/FOTO Ukrašava se Crkva svetog Vlaha