Sport Nogomet

TREĆA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA - JUG

ZADNJI LAPADU OTKINUO DVA BODA Imaš od 1. minute igrača više, vodiš od 8. minute, ali...

TREĆA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA - JUG
Već u 1. minuti GOŠK Dubrovnik 1919. je imao igrača više, već u 8. minuti je poveo, ali na kraju nije uspio prekinuti niz od 105 dana bez pobjede. Zadnju je ostvario u pretposljednjem kolu prvog dijela kad je na Lapadu dobio Jadran Luka Ploče s 2:0, a nakon tri gostovanja i tri poraza (Croatia u zadnjem kolu prvog dijela, te Primorac iz Biograda na Moru i RNK Split na startu nastavka) nije uspio dobiti zadnjeg. Imotski je na lapadskom travnjaku izborio bod. Zasluženo.

Redom, i to opširnije: Ante Žilić, sudac iz Škabrnje, već u 1. minuti držao je u ruci crveni karton. Pokazao ga je Ivanu Žužulu, posljednjem čovjeku obrane Imotskog, koji je povukao Iva Caputa, koji je imao otvoren put prema Filipu Vasilju, vrataru Imotskog. Tu u blizini je bio i Baldo Cicijelj, prvi topnik GOŠK Dubrovnika 1919. ove sezone. Crveni čist k'o suza. Iz slobodnog udarca, po sredini, s nekih 18,19 metara, domaći nisu uspjeli. Prvi put je Vasilj imao posla u 7. minuti. Tukao je iskosa Cicijelj. Minutu poslije novi dvoboj Cicijelj – Vasilj. Ovaj put je uspješniji je bio napadač domaćih, koji je postigao svoj 12. pogodak. Pogriješila je tada obrana gostiju, Cicijelj nije bio u zaleđu. Vasilj je pokušao spriječiti najgore, ali nije uspio. Domagoj Veraja je ispratio put lopte u mrežu.

Potom prva prilika gostiju, i to iz slobodnog udarca. Opasan je bio pokušaj Frane Grbeše nakon čega je Imotski imao udarac iz kuta. U 16. minuti pokušao je Mislav Glavinić iz daljine, ali njegov pokušaj nije išao u okvir gola Imotskog. U 17. minuti pogriješio je Dalibor Kristić, vratar domaćih, ali gosti to nisu iskoristili. U 23. minuti Veraja je odlično primio loptu u kaznenom prostoru gostiju, ali u nastavku akcije nije bio uspješan. Minuti poslije Glavinić je odlično pronašao Veraju, koji je neprecizan. U 29. minuti velika prilika za goste. Josip Cikojević je savladao Kristića, ali lopta nije išla u okvir gola. U 35. minuti novi pokušaj gostiju. Ovaj put je tukao Wagner, ali opet lopta nije išla u okvir gola. Prije posljednjeg zvižduka suca Žilića u prvom poluvremenu Luka Matić je centrirao, Veraja spustio za natrčalog Vlaha Skaramucu čiji udarac zaustavlja Vasilj.

Nastavak je počeo prilikom Imotskog. Cikojević je tukao, ali brani Kristić. U 58. minuti pokušaj Cicijelja, ali nije uspio zahvatiti loptu. U 60. minuti Cicijelj je izbjegao zaleđe, sam je pred Vasiljom, ali je naciljao vratara gostiju, koji je bio na pravom mjestu kad je u 71. minuti Ante Ivanišević, kapetan domaćih, tukao iz prve te uputio loptu u desni gornji kut. Minutu poslije 1:1. Marin Vuksan je na desnoj strani dobio loptu, poslao je u sredinu. Natrčao je na nju Dominik Begić i poslao je pod vratnicu. Dvije minute poslije izjednačenja pokušao je mrežu domaćih pogoditi opet Begić, ali njegov udarac je ovaj put bio slab slab, baš kao i pokušaj Vuksana u 79. minuti.

SEMAFOR 18. kolo
Subota, 9. ožujka, Biograd na Moru:
Primorac (BNM) – RNK Split 4:2, Dubrovnik: GOŠK Dubrovnik 1919. – Imotski 1:1, Ploče: Jadran Luka Ploče – Neretvanac 1:1, Hrvace: Hrvace – Primorac 1929. Stobreč 6:2, Ivanbegovina: Kamen – Zagora 3:0, Klis: Uskok – Urania 2:1, nedjelja, 10. ožujka, Zmijavci: Croatia – Junak, Blato: BŠK Zmaj – Neretva.
Pogledajte tablicu
1. Uskok 39 bodova (+23), 2. Junak (utakmica manje) 34 boda (+18), 3. Primorac (BNM) 33 boda (+11), 4. Urania 32 boda (+12), 5. Kamen 31 bod (+7), 6. Jadran LP 27 bodova (+10), 7. Croatia (utakmica manje) 27 bodova (+2), 8. Neretva (utakmica manje) 25 bodova (+9),  9. Hrvace 23 boda (-2), 10. GOŠK Dubrovnik 1919. 22 boda (+2), 11. Primorac 1929. Stobreč 20 bodova (-11), 12. Neretvanac 19 bodova (-10), 13. Zagora 16 bodova (-15), 14. BŠK Zmaj (utakmica manje) 15 bodova (-25), 15. RNK Split (kažnjen sa 6 bodova) 13 bodova (-3), 16. Imotski 12 bodova (-23).
19. kolo
Subota, 16. ožujka, Klis: Uskok – Primorac (BNM), Unešić: Zagora – Hrvace, Metković: Neretva – Jadran Luka Ploče, Sinj: Junak – GOŠK Dubrovnik 1919., Imotski: Imotski – RNK Split, nedjelja, 17. ožujka, Baška Voda: Urania – Kamen, Stobreč: Primorac 1929. (S) – BŠK Zmaj, Opuzen: Neretvanac – Croatia.

Naslovnica Nogomet

Najčitanije

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!
Bio je to, ističe tata Željko, nekoć vratar Malonogometnog kluba Square, Ivov prvi dodir s loptom u njegovom deb...
IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

Najnovije

Pronađeno tijelo ženske osobe

Pronađeno tijelo ženske osobe
Kako neslužbeno doznajemo, oko 20:00 sati u moru kod Sobre na Mljetu pronađeno je tijelo ženske osobe. Nakon zap...
Pronađeno tijelo ženske osobe