Sport Nogomet

NOGOMET

DEBI JOSIPA BENDERA NA VRATIMA SPLITA Župljanin zaustavio pobjednički niz Dinama

NOGOMET

Dinamo je prvi finalist nogometnog Kupa Hrvatske. Bilo je to jasno nakon prve utakmice u kojoj je aktualni prvak u svom Maksimiru sa 6:0 dobio Splita. U uzvratnoj utakmici u Splitu nije bilo pogodaka, a jedan od glavnih 'krivaca' što je ovaj put Split izbjegao poraz bio je Josip Bender, 21-godišnji vratar iz Župe dubrovačke, kojem je nastup u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa Hrvatske bio prvi za klub iz Parka mladeži.

U prvom poluvremenu Dinamo, koji nije nastupio u najjačem sastavu, uputio je tri udarca u okvir gola domaćina. Svaki put je Bender bio na mjestu. U nastavku je još nekoliko puta bio siguran. Podsjetnik, Bender je u zimskom prijelaznom roku iz druge momčadi Hajduka prešao u RNK Split. U svom debiju za 'crvene' imao je težak zadatak, ali je svoj posao odradio više nego dobro te je prekinut pobjednički niz 'plavih' od sedam utakmica u oba domaća natjecanja, prvenstvu i Kupu.

Dinamo će u finalu Kupa Hrvatske igrati protiv uspješnijeg iz ogleda Rijeka - Osijek. Rijeka je u prvoj utakmici na Rujevici bila bolja s 3:1. Uzvrat se igra u Osijeku u srijedu, 15. ožujka s početkom u 17 sati.

Naslovnica Nogomet

Najčitanije

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!
Bio je to, ističe tata Željko, nekoć vratar Malonogometnog kluba Square, Ivov prvi dodir s loptom u njegovom deb...
IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

Najnovije

Prometna nesreća na skretanju za Čibaču

Prometna nesreća na skretanju za Čibaču
Oko 16:15 sati došlo je do prometne nesreće na skretanju za Čibaču. U nesreći su, kako neslužbeno doznajemo, sud...
Prometna nesreća na skretanju za Čibaču