Sport Košarka

XV. LJETNI OLIMPIJSKI FESTIVAL EUROPSKE MLADEŽI

BEZ POLUFINALA Hrvatska razigrava za poredak od 5. do 8. mjesta

XV. LJETNI OLIMPIJSKI FESTIVAL EUROPSKE MLADEŽI
Hrvatska je zauzela posljednje mjesto u skupini 'A' turnira košarkaša na XV. ljetnom Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF), koji se odiržava u glavnom gradu Azerbajdžana, Bakuu, te će razigravati za poredak od 5. do 8. mjesta protiv Litve. U skupini je Hrvatska, koju vodi Dubrovčanin Darko Kunce, a za koju igraju dvojica igrača Dubrovnika, Luka Kriste i Jakov Vujičić te Lovro Prkačin, sin Nikše Prkačina, jednog od najboljih dubrovačkih košarkaša svih vremena, poražena prvo od Francuske sa 76:56, zatim od Srbije sa 102:57 te na kraju od domaćina, Azerbejdžana s 58:54 nakon produžetka.

U sve tri utakmice igrali su i Kriste, i Vujičić, i Prkačin. Kriste je protiv Francuza ubacio tri koša, dva protiv Srbije te jedan protiv Azerbejdžana, Vujičić sedam protiv Francuza, osam protiv Srbije te tri protiv Azerbejdžana, a Prkačin u prve dvije utakmice po četiri te dva koša u 3. kolu.

Utakmica protiv Litve igra se u petak, 27. srpnja. Za poredak od 5. do 8. mjesta razigravaju još Azerbejdžan i Grčka, dok su polufinalni parovi Srbija - Turska te Španjolska - Francuska. 
Naslovnica Košarka

Najčitanije

Najnovije

POSVUDA SMEĆE Mala Grabovica ispred Tommya

POSVUDA SMEĆE Mala Grabovica ispred Tommya
Opušci, odbačena ambalaža, razlijepljene žvakalice...moglo bi se nabrajati do sutra što se sve od šporkece može ...
POSVUDA SMEĆE Mala Grabovica ispred Tommya