Sport Košarka

XV. LJETNI OLIMPIJSKI FESTIVAL EUROPSKE MLADEŽI

OKO 3600 SPORTAŠA IZ 50 DRŽAVA Trojica članova Košarkaškog kluba Dubrovnik u Bakuu

XV. LJETNI OLIMPIJSKI FESTIVAL EUROPSKE MLADEŽI
Darko Kunce, šef struke Košarkaškog kluba Dubrovnik, izbornik je hrvatske košarkaške reprezentacije na XV. ljetnom Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF), koji je počeo ove nedjelje i traje do subote, 27 srpnja, u glavnom gradu Azerbajdžana, Bakuu. Međutim Kunce nije jedini član Košarkaškog kluba Dubrovnik na natjecanju koje okuplja oko 3600 mladih sportašica i sportaša iz 50 europskih država. Hrvatska je stigla s 54 natjecatelja koji će nastupiti u devet od ukupno deset sportova.

Među dvanaest košarkaša, koje je Kunce poveo u Baku, nalaze se dvojica košarkaša Dubrovnika, Jakov Vujičić i Luka Kriste, a tu je i Lovro Prkačin, sin najdugoviječnijeg Dubrovčanina u dresu hrvatske seniorske reprezentacije. Lovrov otac Nikša je punih trinaest godina bio neizostavni član reprezentacije nastupivši na sedam Eurobasketa (debi je imao u Španjolskoj 1997., a zadnji nastup u Poljskoj 2009.) te na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine. Od reprezentacije se oprostio s kapetanskom trakom. Njegovim stopama krenuo je prvo najstariji sin Roko, a potom i Lovro. 

Zanimljivo, i obitelj Vujičić se može pohvaliti kako je otac Ivan, te oba sina, Filip i Jakov nastupali u dresu s državnim grbom. Ivan Vujičić je s Hrvatskom osvojio zlato na SVjetskim vojnim igrama u Zagrebu

Inače, naši košarkaši su u 'A' skupini. Prvi suparnik će im biti Francuska, potom igraju protiv Srbija te na kraju protiv domaćina, Azerbejdžana. U drugoj skupini su Grčka, Litva, Španjolska i Turska. U četvrtfinalu prvi iz skupine 'A' igra protiv četvrtog iz 'B' skupine, drugi iz skupine 'A' protiv trećeg iz skupine 'B', itd.

FOTO Darko Kunce, Jakov Vujičić i Luka Kriste u zagrebačkoj zračnoj luci 'Franjo Tuđman' uoči odlaska u Azerbejdžan
Naslovnica Košarka

Najčitanije

Najnovije

KORČULA ima prvi half Ironman

KORČULA ima prvi half Ironman
Srednje dugi triatlon službeni je hrvatski naziv utrke koja je u svijetu poznata i zaštićena pod nazivom half Ir...
KORČULA ima prvi half Ironman