Sport Košarka

EUROPSKO PRVENSTVO ZA KOŠARKAŠICE DO 18 GODINA

HRVATSKA PRETPOSLJEDNJA Pobjedom protiv Srbije oprostili se od 'A' razreda

EUROPSKO PRVENSTVO ZA KOŠARKAŠICE DO 18 GODINA
Hrvatska je pobjedom zaključila nastup na Europskom prvenstvu za košarkašice do 16 godina, koje se igra u Sarajevu, ali koje neće pamtiti po dobru. Ispala je u niži rang. Iduće godine će igrati u 'B' diviziji.

U posljednjem nastupu savladala je Srbiju sa 70:48 te zauzela pretposljednje, 15. mjesto. U niži rang seli i Srbija, ali i poraženi iz ogleda za 13. mjesto (BiH – Litva).

Na EP-u je u sastav u Hrvatske bila i Dubrovkinja Ana Haklička, košarkašica Raguse. Protiv Srbije je promašila oba šuta iz igre, imala je dva skoka, asistenciju i osvojenu loptu. Nastupila je u svih sedam utakmica, provela u igri 71 minutu. Pogodila 5 od 16 šuteva iz igre, imala 9 skokova, 5 asistencija, 4 osvojene lopte...

Hrvatska je u skupini bila treća s pobjedom (Belgija 75:55) i dva poraza, i to od finalista (Njemačka 75:48 i Italija 80:60). U drugom dijelu prvenstva izgubila je u osmini finala od Rusije u produžetku s 83:81, zatim u razigravanju za poredak od 9. do 16. mjesta s dva koša od Izraela (58:56), a nakon toga u razigravanju za poredak od 13. do 16. mjesta od BiH sa 73:70 te ostala bez mjesta u 'A' diviziji.

Prije nego Italija i Njemačka odluče o prvaku, Rusija i Francuska igraju za treće mjesto.

FOTO Ana Haklička protiv Srbije
Naslovnica Košarka

Najčitanije

Najnovije

KORČULA ima prvi half Ironman

KORČULA ima prvi half Ironman
Srednje dugi triatlon službeni je hrvatski naziv utrke koja je u svijetu poznata i zaštićena pod nazivom half Ir...
KORČULA ima prvi half Ironman