Sport Košarka

EUROPSKO PRVENSTVO ZA KOŠARKAŠICE DO 18 GODINA

SAD JE TUGA PREVELIKA Kad te neće, neće, Hrvatska ispala iz 'A' divizije

EUROPSKO PRVENSTVO ZA KOŠARKAŠICE DO 18 GODINA
Nakon trećeg mjesta u skupini 'A' doživjele su poraz u osmini finala od Rusije s dva koša razlike (83:81), i to u produžetku. Zatim su poražene s dva koša razlike od Izraela (58:56) u borbi za plasman od 9. do 16. mjesta nakon čega su im na Europskom prvenstvu za košarkašice do 18 godina, koje se igra u Sarajevu, trebale obje pobjede do kraja za izboriti 13. mjesto, posljednje koje donosi ostanak u prvom razredu.

Ali, već nakon prvog koraka u razigravanja za poredak od 13. do 16. mjesta jasno je kako naše košarkašice nisu uspjele ostvariti najvažnije na EP-u - sačuvati mjesto u prvom razredu. Poražene su od domaćina, Bosne i Hercegovine, i to s tri koša razlike (73:70) te će posljednjeg dana prvenstva igrati za pretposljednje, 15. mjesto protiv Srbije, koja je sa 66:65 poražena od Litve. Ta utakmica, nažalost, neće imati nikakav rezultatski značaj budući tri posljednje reprezentacije napuštaju 'A' razred (tko još ispada odlučit će utakmica za 13. mjesto između BiH i Litve).

Hrvatska reprezentacija u čijem sastavu igra i jedna Dubrovkinja, Ana Haklička, košarkašica Raguse, protiv Bosne i Hercegovine je daleko bolje otvorila utakmicu. Imala je u prvoj četvrtini, koju je dobila sa sedam koševa razlike (23:16), najveću prednost na utakmici - 12 koševa viška (21:9). U drugoj četvrtini domaćin je prvi put poveo (27:25), ali se na odmor otišlo s prednošću Hrvatske (37:35), koja je u trećoj četvrtini opet imala dvoznamenkastu prednost, i to pred sam kraj četvrtine (56:45 i 59:49) te još jednom na početku posljednje četvrtine (62:51). Nakon toga su domaće napravile seriju 12:0 te povele. Hrvatska je uspjela izjednačiti na 63:63, a nakon što je BiH nanizala četiri koša te povela sa 67:63, više se nije uspjela izvući iz minusa iako je u tri navrata bila na samo koš zaostatka (67:66, 69:68 i 71:70). 

U polufinalu EP-a igraju Italija i Rusija te Francuska i Mađarska. Rusija je nakon pobjede protiv Hrvatske u produžetku nadigrala u četvrtfinalu Latviju sa 79:52.

FOTO Marija Keseljević (BiH) i Ana Haklička (Hrvatska)
Naslovnica Košarka

Najčitanije

Najnovije

KORČULA ima prvi half Ironman

KORČULA ima prvi half Ironman
Srednje dugi triatlon službeni je hrvatski naziv utrke koja je u svijetu poznata i zaštićena pod nazivom half Ir...
KORČULA ima prvi half Ironman