Sport Košarka

DOIGRAVANJE ZA PLASMAN U PREMIJER LIGU KOŠARKAŠA

NIŠTA OD FINALA Dubrovnik je odlično otvorio, ali ne i zatvorio zadnju četvrtinu

DOIGRAVANJE ZA PLASMAN U PREMIJER LIGU KOŠARKAŠA
Dubrovnik nije uspio. Izgubio je majstoricu polufinala doigravanja za plasman u veći rang, Premijer ligu. Dubrava je obranila domaći teren te će ona, a ne Dubrovnik igrati u finalu doigravanja protiv Sonik Puntamike, koji je dvokorakom prošao u polufinalu Agrodalm. Pobjednik finala ide izravno u viši rang, a poraženi razigrava za isto protiv pretposljednjeg sastava Premijer lige. 

U majstorici polufinala Dubrovnik je poražen s 92:82. Početak 5:4 za dubrovačku momčad nakon čega je domaćin napravio 10:0 te sredinom treće četvrtine imao i 15 koševa viška (59:44). Tada kreće Dubrovnik koji je zadnjih pet minuta treće četvrtine i prve dvije minute posljednje četvrtine dobio 25:7 te poveo sa 69:66. Ali, nakon toga Dubrava radi 12:0 te u 35. minuti vodi sa 78:69.  

Ivan Vodopija je bio odličan. Postigao je 32 koša, imao 11 skokova i 4 asistencije. Pogodio je 14 od 20 šuteva iz igre te 2 od 4 slobodna bacanja. Valorizacija 37! Bio je prvi strijelac i prvi skakač utakmice. Još su koš Dubrave pogađali: Maro Lučić (12 koševa), Petar Dubelj (9), Nikola Došen (8), Vlaho Raguž (8), Filip Vujičić (7), Jure Boban (4) i Vedran Soko (2). Još su pod vodstvom Željka Vreće igrali Antonio Petrović i Toni Mustapić.

Dubrovnik je imao skok više, isti broj asistencija, dvije izgubljene lopte više i jednu osvojenu loptu manje od domaćina, kojeg su predvodili Filip Šimović s 27 koševa, Stipe Čubrić s 24 koša i 10 asistencija te Kristijan Šutalo sa 14 koševa i 9 skokova.

FOTO Ivan Vodopija u drugoj utakmici polufinala doigravanja protiv Dubrave u Gospinom polju
Naslovnica Košarka

Najčitanije

Najnovije