Sport Košarka

NOVO PRIZNANJE DUBROVAČKOM KOŠARKAŠKOM SUCU

TREĆI PUT SUDIO FINALE EUROKUPA Radović opet glavni u domu Valencie

NOVO PRIZNANJE DUBROVAČKOM KOŠARKAŠKOM SUCU
Novo priznanje dubrovačkom međunarodnom košarkaškom sucu. Sreten Radović bio je glavni sudac prve finalne utakmice Eurokupa u kojoj je Valencia s 89:75 dobila kod kuće u rasprodanoj dvorani, oko 8000 gledatelja, berlinsku Albu. Druga utakmica se igra u Berlinu. Eventualna majstorica je u domu Valencie. 

Prošle sezone Radović, koji je sudio na Olimpijskim igrama, prije toga na svjetskom te europskim prvenstvima, po drugi put u karijeri bio je sudac na Final fouru Eurolige, a ovo mu je bila treća finalna utakmica Eurokupa. Zanimljivo, svaki put kad je sudio finale Eurokupa u njemu je bila Valencia, i to je svaki put sudio u njenoj dvorani.

Prvi put je bio glavni sudac prve utakmice finala u sezoni 2013./14. kad je Valencia bila bolja od Unics Kazana, poslije dobila i drugu utakmicu te osvojila naslov, te prije dvije sezone kad je izgubila kod kuće majstoricu finala od Unicaje Malage te ostala praznih ruku. I tada je Radović bio glavni sudac. 

Valencia je najuspješniji klub Eurokupa. Ovo joj je šesto finale. Tri je dobila. Više od jednom su natjecanje osvajali još samo Lietuvos rytas i Khimki
Naslovnica Košarka

Najčitanije

Najnovije