Sport Košarka

DOIGRAVANJE ZA PRVAKA PRVE HRVATSKE LIGE KOŠARKAŠA

DUBRAVA POVELA Dubrovnik se u nedjelju bori za novu priliku!

DOIGRAVANJE ZA PRVAKA PRVE HRVATSKE LIGE KOŠARKAŠA
Nije uspio Dubrovnik dobiti prvu utakmicu polufinala doigravanja za prvaka Prve hrvatske lige. Dubrava, koja je bila druga u ligaškom dijelu, slavila je kod kuće protiv momčadi trenera Željka Vreće koja je u doigravanje ušla s treće pozicije. Dubrava u utrci tko će prije do dvije pobjede te finala vodi s 1:0. Druga utakmica igra se u nedjelju, 7. travnja, u Gospinom polju s početkom u 19 sati, a ako Dubrovnik tada bude bolji, igrat će se majstorica u domu Dubrave, i to u srijedu, 10. travnja.

Dubrovnik je poveo sa 4:2, potom domaćin napravio 9:0. Bilo je u prvoj četvrtini u dva navrata plus 11 za domaćina (26:15 i 28:17). Dubrava je krajem druge četvrtine imala 13 koševa viška (44:31). U trećoj evo Dubrovnika, te se u zadnju četvrtinu ušlo sa samo plus tri za Dubravu (65:62). Sedam minuta prije kraja četvrte četvrtine samo koš viška za domaćina (69:68), koji nepune tri minute poslije ima 79:70. Ne predaje se Dubrovnik. Dvije minute i 44 sekunde do kraja četvrte četvrtine Jure Boban je pogodio tricu za minus dva (79:81). Tko je mogao u tom trenutku promisliti kako Dubrovnik do kraja neće više postići koš.

Dubrava je jedina ove sezone dobila Dubrovnik oba puta u ligaškom dijelu, ali, kao i sad u prvoj utakmici polufinala doigravanja, jedna, dvije lopte su odlučile. Dubrovnik će u nedjelju pokušati prekinuti taj crni niz.

Dubrava - Dubrovnik 85:79
ZAGREB
Sportska dvorana Dubrava. Suci: Živko Mirilović, Ivan Šverko i Žarko Kovačević.
DUBRAVA: Čubrić (2), Filić, Perić (13), Kos (4), Rezo (12), Majić (13), Šimović (11), Šutalo (17), Smolić (8), Jelenek (5). Trener: Darko Krunić.
DUBROVNIK: Stasjuk, Soko, Došen (10), Dubelj (21), Mustapić (4), F. Vujičić (18), Vodopija (17), Lučić (1), Boban (8), Raguž. Trener: Željko Vreća. 
Četvrtine: 30:21, 22:22, 13:19, 20:17.
Glavna nagrada - HT Premijer liga
Prvi protiv četvrtog, te drugi protiv trećeg, prevedeno, Sonik Puntamika protiv Agrodalma, te Dubrava protiv Dubrovnika. Igra se na dvije pobjede. U finalu je glavna nagrada izravan plasman u HT Premijer ligu, najveći rang, dok će poraženi u finalu imati još jednu priliku za izboriti plasman u prvi razred samo mora biti bolji od pretposljednjeg sastav Premijer lige.

Sonik Puntamika i Agrodalm prvu utakmicu polufinala igraju u četvrtak, 4. travnja. 

Naslovnica Košarka

Najčitanije

Najnovije