Sport Košarka

PRVA HRVATSKA LIGA KOŠARKAŠA

STOTKA ZA 15. POBJEDU Dubrovnik sad ide po glavnu nagradu!

PRVA HRVATSKA LIGA KOŠARKAŠA
Dubrovnik je sa 100:70 nadigrao u Gospinom polju Ribola Kaštela te zaključio nastup u ligaškom dijelu sezone Prve hrvatske lige na trećem mjestu, ali kako je među četiri najbolja, što mu je bio cilj, sad ga čeka doigravanje za prvaka. Prođe li polufinale, izbaci li Dubravu, koja je druga, momčad trenera Željka Vreće plasirat će se u finale u kojem je glavna nagrada plasman u Premijer ligu, dok će poraženi u finalu imati priliku za isto u dodatnim kvalifikacijama protiv predzadnjeg sastava Premijer lige. Drugi polufinalni par čine Sonik Puntamika, pobjednik ligaškog dijela, te Agrodalm, koji je zauzeo četvrto mjesto. Prva utakmica između Dubrave i Dubrovnika igra se u Zagrebu, 3. travnja, s početkom u 19 sati.

Protiv Ribola Kaštela Ivan Vodopija je s 19 koševa bio prvi strijelac Dubrovnika. Dodao je tome 7 asistencija, te po 4 skoka i osvojene lopte. Koš manje ubacio je Nikola Došen (18 koševa, 5 skokova, 3 asistencije), dvoznamenkasti su bili još Petar Dubelj i Jure Boban. Obojica su postigla po 14 koševa. dok je Filip Vujičić imao učinak od 9 koševa, 7 skokova i 2 blokade. Toni Mustapić i Vedran Soko su postigli po 8 koševa (Mustapić 6 asistencija, a Soko po 4 skoka i asistencije). Zatim, Maro Lučić 5 koševa, 3 skoka, 4 asistencije i 2 osvojene loipte, Niko Stasjuk 3 koša, Petar Koprivica 2 koša i 2 skoka, te Antonio Petrović 2 skoka, asistencija i osvojena lopta.

Dubrovnik je u ligaškom dijelu sezone ostvario 15 pobjeda i 7 poraza, Dubrava je imala 17 pobjeda i 5 poraza. Agrodalm je poražen u zadnjem kolu od Rudeša, te ima 14 pobjeda i 8 poraza. Sonik Puntamika ima 17 pobjeda i 4 poraza. Bolja je međusobno od Dubrave, a zadnju obvezu u ligaškom dijelu odradit će u nedjelju, 31. ožujka. Gost je Zapruđa.
Naslovnica Košarka

Najčitanije

Najnovije