Sport Košarka

KOŠARKA

MAJSTOR ANTE TOMIĆ Španjolska se klanja Dubrovčaninu - sedmi put je to uspio!

KOŠARKA
Nije ga išlo u zadnje vrijeme, nekoliko utakmica Ante Tomić je brojao 'sitno' u svim rubrikama, a sad je sve to nadoknadio. U gostujućem uspjehu Barcelone Lassa kod San Pablo Burgosa s 85:80 bio je baš sjajan. Za 31 minutu provedenu na parketu postigao je 23 koša. Pogodio je Tomić 9 od 12 šuteva za dva, te svih pet slobodnih bacanja. Osim što je bio najbolji strijelac utakmice, bio je i prvi skakač utakmice (9 skokova), zatim imao je najviše osvojenih lopti na utakmici (3) te je bio i prvi bloker utakmice (2 blokade). Svemu tome dodao je i 2 asistencije.

Valorizacija 37! - najbolji, ne samo igrač Barcelone Lassa, ne samo najbolji igrač utakmice, već kompletnog 15. kola španjolskog prvenstva. Nitko nije imao ovo kolo valorizaciju veću od 30 osim Dubrovčanina, kapetana Barcelone, koji je sedmi put u karijeri ponio laskavi naslov – MVP kola!

Osim toga nadmašio je svoj dosadašnji osobni rekord – dva puta je imao valorizaciju 36, i to prvi put u dresu Real Madrida u pobjedi 80:62 protiv Caja Laborala u sezoni 2009./10., te drugi put kao igrač Barcelone kada je u trećoj utakmici finala poražen u Blaugrani od Real Madrida s 90:85 u sezoni 2014./15.

Barcelona Lassa je uspjehom kod San Pablo Burgosa sačuvala vrh. Ima 13 pobjeda i 2 poraza. Dvije pobjede manje od Tomića i ekipe, a dva poraza više imaju Baskonija i Real Madrid. Četvrta je Unicaja s omjerom pobjeda i poraza 10/5, a od petog do sedmog mjesta su s po 9 pobjeda i 6 poraza Tenerife, Valencia i Joventut...
Naslovnica Košarka

Najčitanije

Najnovije