Sport Košarka

KOŠARKA

KUP 'KREŠIMIR ĆOSIĆ' Dubrovniku dolazi trostruki europski prvak!

KOŠARKA
Košarkaši Dubrovnika doznali su suparnika u trećem krugu Kupa 'Krešimir Ćosić'. Bit će to Split, trenutno drugoplasirana momčad HT Premijer lige s 8 pobjeda i 3 poraza (vodi Cibona s 9/2) i šestoplasirana momčad ABA Druge lige sa 7 pobjeda i 5 poraza. Pobjednik ogleda između Dubrovnika i Splita, koji će se 12. siječnja 2019. igrati u Gospinom polju, plasirat će se na završni turnir najboljih osam. 

Dubrovnik je na diobi četvrtog mjesta drugog razreda, Prve hrvatske lige s omjerom pobjeda i poraza 7/4, pobjedom manje od vodećeg trojca (Jazine Arrbanasi, Dubrava i Sonik Puntamika). Split se, kao i preostalih jedanaest članova HT Premijer ligi, u natjecanje Kupa 'Krešimir Ćosić' uključio tek sad, dok je Dubrovnik s uspjehom prošao dva kruga. Prvo je kao gost dobio na splitskim Gripama Universitas, a nakon toga, kao domaćin u Čibači, savladao Đakovo

Split, krajem prošlog stoljeća trostruki europski prvak i dvostruki pobjednik europskog Kupa Radivoja Koraća, Kup 'Krešimira Ćosića' osvajao je pet puta (1992., 1993., 1994., 1997. i 2004. godine) i još dva puta je igrao u finalu (1996. i 1999. godine). Cibona je sa sedam naslova i još devet nastupa u finalu najuspješniji klub natjecanja. Naslov brani Cedevita, koja je finalist od 2012. godine, a koja je slavila 2012., 2014., 2015., 2016., 2017. i 2018. godine. Šest puta je pobjednik bio i Zadar, dok je još samo Zagreb osvajao trofej, i to tri puta. 

Prvi strijelac Splita ove sezone u HT Premijer ligi je Slovenac Maj Kovačević s 13,8 koševa po utakmici, prvi skakač je Amerikanac Michael Jamal Cobbins s 8.3 skoka po utakmici, a prvi razigravač Mate Kalajžić sa 4.2 asistencije po utakmici. Trener Splita je Vladimir Anzulović
Pobjednik iz Gospina polja će na pobjednika Hermes Analitica - Gorica!
Ostali parovi osmine finala: Sonik Puntamika - Cibona, Jazine Arbanasi - Zadar, Vrijednosnice Osijek - Cedevita, Zabok - Alkar, Šibenik - Bosco, Hermes Analitica - Gorica te Pula - Adria Oil Škrljevo. 

Već se zna kako će u četvrtfinalu završnog turnira, redom, igrati pobjednik Sonik Puntamika/Cibona i pobjednik Pula 1981./Adria Oil Škrljevo, zatim pobjednik Jazine Arbanasi/Zadar - pobjednik Šibenik/Bosco, treći par je pobjednik Vrijednosnice Osijek/Cedevita - pobjednik Zabok/Alkar, a u četvrtom četvrtfinalu će se ogledati pobjednik ogleda Dubrovnik - Split i pobjednik ogleda Hermes Analitica - Gorica.

U prvom polufinalu igraju pobjednici prva dva četvrtfinala, a u drugom pobjednici trećeg i četvrtog četvrtfinala. 

Naslovnica Košarka

Najčitanije

Najnovije

Traži se ravnatelj županijske lučke uprave

Traži se ravnatelj županijske lučke uprave
Upravno vijeće Županijske lučke uprave Korčula raspisalo je javni natječaj za ravnatelja. Mandat od četiri godin...
Traži se ravnatelj županijske lučke uprave