Sport Košarka

KVALIFIKACIJE ZA SVJETSKO PRVENSTVO 2019. GODINE

JOŠ MOŽEMO DO KINE Bilan, Perić i ekipa dobili Mađarsku, koju vodi rođeni Dubrovčanin

KVALIFIKACIJE ZA SVJETSKO PRVENSTVO 2019. GODINE
Hrvatska je dobila u Osijeku Mađarsku sa 74:69, te je ostala u igri za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine. U nedjelju su naši košarkaši gosti Litve, a u zadnjem, šestom krugu kvalifikacija, početkom iduće godine, dolazi nam Poljska, a idemo Mađarima, koju vodi Stojan Ivković. Rođen je 1966. u Dubrovniku odakle mu je majka, djevojački Obradović.

Dubrovčanin Hrvoje Perić, koji je član talijanskog prvoligaša Alma Trieste, protiv Mađarske ubacio je 6 koševa, pogodio 2 od 5 šuteva za dva, te oba slobodna bacanja. Imao 6 skokova, 2 asistencije, 1 izgubljenu i 1 osvojenu loptu. Na parketu je proveo 20 minuta i 49 sekundi.

Hrvatsku je predvodio Miro Bilan (22 koša i 14 skokova), a od njega još je jedino veću valorizaciju od Perića imao Domagoj Bošnjak (17 koševa).
Litva već na SP-u
Hrvatska sad ima 4/5 u kvalifikacijskoj skupini 'J', kao i Mađarska.  Litva vodi s 8/0, Italija je druga sa 6/2, Poljska ima 4/4, a Nizozemska 3/5.

U 9. kolu još igraju Nizozemska – Poljska, te Italija – Litva. Litva je već osigurala plasman na SP na koje će ukupno tri najbolje reprezentacije skupine 'J'.

Naslovnica Košarka

Najčitanije

Najnovije