Sport Košarka

NAJVEĆI USPJEH MLAĐIH UZRASTA ŽENSKOG KOŠARKAŠKOG KLUBA RAGUSA

NEMA BOLJIH OD MALIH DUBROVAČKIH KOŠARKAŠICA Ragusa prvak Hrvatske: 'Fantastično!'

NAJVEĆI USPJEH MLAĐIH UZRASTA ŽENSKOG KOŠARKAŠKOG KLUBA RAGUSA

Mi smo prvaci! Fantastično! – 'luda' je od sreće Cvetana Matić, kao i svi u Ženskom košarkaškom klubu Ragusa nakon trijumfa na završnom turniru prvenstva Hrvatske u mini košarci. Riječ je o natjecanju za uzrast do 11 godina. Dubrovačka ekipa bila je najbolja prvo u svojoj kvalifikacijskoj skupini, potom i na regionalnom prvenstvu, a sad je to isto uspjela i na državnom, završnom turniru.

Uspjeh je Ragusa izborila na prvenstvu održanom u Đurđevcu i Virju. U skupini je prošla zagrebačku Medveščak i Viroviticu te već tada osigurala medalju, a u završnici uzela najsjajniju s pobjedama protiv pobjednika preostale dvije skupine, Podravcom iz Virja i zagrebačkom Croatijom 2006.

Nije prvi put kako su mlađi uzrasti Raguse na pobjedničkom postolju državnog prvenstva, ali nikad na najvišoj stepenici. Istina, posljednjih nekoliko godina nije dubrovačkom klubu uspijevao s niti jednom mlađe uzrasnom kategorijom izboriti nastup na završnici državnog prvenstva. Ove godine najmlađe su u tome uspjele, i ne samo to.  

- Ova generacija obećava, ali i one što dolaze te se nadam kako će Ragusa s ovakvim radom, kakav je danas, uspjeti svake godine biti s najmanje jednom ekipom sudionik završnice – poželjela je uoči završnice Matić uz koju je uspjeh na državnom, povijesno zlato mlađih uzrasta Raguse, potpisala i Alma Majstorović, a pod vodstvom njih dvije naslov državnih prvakinja, zlato oko vrata, izborile su računajući i kvalifikacije: Paula Miljanić, Lara Mezei, Ilma Šarotić, Paula Lobaš, Ella Majstorović, Jeylin Donertas, Dolores Stabile, Marta Jerković, Andrea Milat, Mara Žuvela, Danijela Đurić, Una Majstorović, Martina Lončar, Inda Čustović, Iva Tokić i Lući Jeić.

Seniorke prije neki dan treće u državi, jedine su uspjele u sezoni nanijeti poraz Medveščaku, novom (starom) prvaku, a sad najmlađe državne prvakinje u mini košarci. Bulikan je razloga za zadovoljstvo u Ženskom košarkaškom klubu Ragusa!

ELLA MAJSTOR(OVIĆ) PRVENSTVA
Ella Majstorović je izabrana za najbolju igračicu, a ujedno je najbolji strijelac državnog prvenstva. Bila je najbolja i na regionalnom prvenstvu. Zanimljivo, u sklopu završnice odigrana je i All Star utakmica (po dvije najbolje igračice iz svake ekipe). I tu je Ella proglađena najkorisnijom igračicom utakmice (MVP). I to nije sve za obitelj Majstorović. Ellina sestra Una je bila najbolja, tj. najbrža u natjecanju brzog vođenja lopte. 

Naslovnica Košarka

Najčitanije

Najnovije

Pogledajte kuda ćete voziti od četvrtka!

Pogledajte kuda ćete voziti od četvrtka!
Zbog izvođenja radova izgradnje kolektora oborinske odvodnje na spojnoj cesti Ulica Nikole Tesle – Ulica dr. Ant...
Pogledajte kuda ćete voziti od četvrtka!