Sport Ostalo

JUDO

EUROPSKO MLAĐE SENIORSKO PRVENSTVO U RUSIJI Iva ima priliku uzvratiti Turkinji, Anđela će na Švicarkinju, a Petrunjela na Poljakinju

JUDO
Počelo je mlađe seniorsko prvenstvo Europe u judu do 23 godine u ruskom Izhevsku na kojem nastupa trinaest hrvatskih judoka od kojih su tri članice klubova iz Dubrovačko-neretvanske županije, Iva Oberan (Župa dubrovačka) te Anđela Violić i Petrunjela Pavić (Dubrovnik 1966.).

Iva Oberan i Anđela Violić, dvije 19-godišnjakinje, izaći će na tatami drugog dana EP-a, u subotu, 2. studenog. Judašicu Župe dubrovačke na startu natjecanja u kategoriji do 63 kilograma čeka Minel Akdeniz iz Turske, a ako bude uspješna borit će se za prolaz u polufinale protiv uspješnije iz borbe u kojoj su suparnice Chiare Cacchione iz Italije i Anastasie Kolyadenkove iz Rusije. Zanimljivo, 20-godišnja Akdeniz je bila sedma na ovogodišnjem juniorskom prvenstvu, a na putu do tog uspjeha stigla je između ostalog i pobjedom u 2. kolu kvalifikacija upravo protiv godinu dana mlađe Oberan.

Violić će se boriti protiv Gioie Vetterli iz Švicarske. Ukoliko bude uspješna ide na bolju iz borbe u kojoj se sastaju Aleksandra Samardžić iz Bosne i Hercegovine i Iiaria Qualizza iz Italije. Nova pobjeda vodi u polufinale, a poraz u repasaž.

Posljednja će od tri judašice iz Dubrovačko-neretvanske županije nastupiti 18-godišnja Petrunjela Pavić, koju posljednjeg dana Europskog prvenstva, u nedjelju, 3. studenog, čeka na startu natjecanja u kategoriji do 78 kilograma 21-godišnja Poljakinja Paulina Dziopa. 21-godišnja Teresa Zenker iz Njemačke, koja je slobodna u 1. kolu, borit će se potom protiv uspješnije za plasman u polufinale.

- Kao i uvijek očekujem dobre nastupe, a s obzirom na prikazano na prethodnim natjecanjima ne sumnjam da ćemo se i s mlađe seniorskog prvenstva Europe javiti s dobrim vijestima - istaknuo je trener reprezentacije Mateo Semiz, inače šef struke Judo kluba Dubrovnik 1966. 

Podsjetnik, Oberan, Violić i Pavić su u rujnu nastupile na Europskom juniorskom prvenstvu u Finskoj, a prošli mjesec na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Maroku. Pavić se iz Finske vratila s broncom, dok je u Maroku bila peta. 
Naslovnica Ostalo

Najčitanije

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)
Osmijeh je zamijenila tuga. Napustio nas je noćas, nešto iza ponoći, Andro Zarač, dijete grada, rođen 6. siječnj...
TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

Najnovije