Sport Ostalo

FESTA U JEDRILIČARSKOM KLUBU ORSAN

UPRAVA ZAPLJESKALA JEDRILIČARIMA Orsanovci klupske prostorije zatrpali pokalima!

FESTA U JEDRILIČARSKOM KLUBU ORSAN
Nabraja Marinko Mikulandra, predsjednik dubrovačkog kluba, uspjehe koje su jedriličari Orsana ostvarili u zadnje vrijeme. Ponosan je, kao i svi, što je krstaš Dubrovnik pobjednik 75. Viške regate. Ukupno je bio šesti najbrži brod regate, koja je bila raspisana po ORC-u, a po tome je prešišao konkurenciju. Uz to je bio najbolji i po NHP premjeru, te najbolji u grupi po ORC-u i OPEN-u.

Dakle, četiri pobjede je ostvario krstaš Dubrovnik na 75. Viškoj regati, a dan prije je osvojio regatu Luka Vis. Bio najbolji u oba plova.

- I to nije sve – pohvalio se Mikulandra. Da, posada Dubrovnika se nije jedina vratila sa 75. Viške regate s pokalima. Uspjelo je to i brodu Cardea Mariom Jozovićem, zatim pokal je uzeo i Igor Šikić s Analeom, Jadran Gamulin s Južnim vjetrom, Ruy Frank s El Oradom, Damir Bulić s Arhimedom, Niko Kmetović sa Stradivariom...

U lipnju, valja se prisjetiti, Dubrovnik je nastupio na Svjetskom prvenstvu u Šibeniku. Kako je SP bio blizu, priliku okušati se s najboljima nisu željeli propustiti, a na kraju je ostalo zapisano kako su bili jedanaesti u konkurenciji trinaest brodova u klasi ORC 'A'.

- Nastupili smo u konkurenciji dosta brodova, jedrili protiv sjajnih jedriličara, većinom profesionalaca. Za sve nas iz Orsana jedno sjajno, sjajno iskustvo. Nastup koji nećemo zaboraviti - istaknuo je Denis Vukas, koji je držao kormilo Dubrovnika.

- Pred nama su novi izazovi – najavio je nove nastupe Mikulandra. 

Orsanovci će sad na regatu oko Korčule, čeka ih potom i državno prvenstvo, valjda će i na nadaleko poznatu regatu Sveti Nikola na kojoj su, nek se zna, trijumfirali 2018. u kategoriji dvojci (Denis Vukas i Ivo Kvestić). Riječ je o regati koja je duga ni manje, ni više nego 160 nautičkih milja i koja je jedinstvena po tome što se jedri bez odmora...

Orsanovci su se okupili večeras u klupskim prostorijama. Uprava je zapljeskala svojim jedriličarima. Čestitala im na uspjesima. Poželjela nove. 
Naslovnica Ostalo

Najčitanije

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)
Osmijeh je zamijenila tuga. Napustio nas je noćas, nešto iza ponoći, Andro Zarač, dijete grada, rođen 6. siječnj...
TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

Najnovije

Sutra bez vode...

Sutra bez vode...
Zbog interventnih radova na vodoopskrbnom cjevovodu, 9. prosinca, od 8 do 12 sati bez opskrbe vodom bit će ulice...
Sutra bez vode...