Sport Ostalo

NOVI USPJEH VESLAČKOG KLUBA NEPTUN

JUNIORSKO I KADETSKO PRVENSTVO DRŽAVE Kukuljica i Perović nastavili niz!

NOVI USPJEH VESLAČKOG KLUBA NEPTUN
Pero Kukuljica i Toni Perović su državni juniorski doprvaci u dvojcu na pariće. Samo je posada šibenske Krke bila uspješnija od Neptunaša, dok je zagrebačka Trešnjevka doveslala do bronce. Neptun je uspjehom Kukuljice i Perovića ostvario što mu nikad u povijesti nije uspjelo – treće državno prvenstvo ove godine i na svakom barem jedna posada na pobjedničkom postolju.

Prvo je na Otvorenom prvenstvu Hrvatske na veslačkim simulatorima na dva kilometra, koje je održano u Rijeci, osvojio čak tri medalje uz napomenu kako se po prvi put u povijesti spomenutog natjecanja našao među osvajačima medalja. U kategoriji lakih mlađih seniora, natjecatelja do 72.,5 kilograma, Toni Crnjak je bio drugi, a Lovro Čondrić treći, dok je Kukuljica osvojio broncu u konkurenciji juniora.

Potom su Lovro Čondrić i Toni Crnjak ispisali povijest Veslačkog kluba Neptun. Prvi put otkada je Lijepa naša samostalna dubrovački klub je dobio seniorske prvake države. Čondrić i Crnjak su trijumfirali u konkurenciji lakih seniora u dvojcu na pariće.

Sad su Kukuljica i Perović pod vodstvom trenera Pava Bečića nastavili niz osvajanja medalja na državnom juniorskom i kadetskom prvenstvu Hrvatske koje je u petak, 5. srpnja počelo na zagrebačkom Jarunu i koje traje do nedjelje, 7. srpnja.

Neptun je drugog dana juniorskog i kadetskog prvenstva, u prijepodnevnom dijelu programa, imao dvije posade u A finalu. Juniorke Ivana Krištić i Lucija Mazić su na kraju šeste u državi u dvojcu na pariće. Kadetski četverac na pariće u sastavu Maro Mojaš, Toni Pulić, Roko Bogdanović i Roko Negodić izborio je polufinale, koje je na programu poslijepodne kad će u polufinalu nastupiti i mlađi juniori Antonio Štrman i Roko Mucić u dvojcu na pariće.

Krištić i Mazić će još nastupiti u skifu, kao i mlađi junior Matija Medi.

FOTO 
Pero Kukuljica i Toni Perović (desno) su prošli mjesec bili treći na međunarodnoj regati na Bledu, a sad su na državnom juniorskom prvenstvu doveslali do srebra
Naslovnica Ostalo

Najčitanije

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)
Osmijeh je zamijenila tuga. Napustio nas je noćas, nešto iza ponoći, Andro Zarač, dijete grada, rođen 6. siječnj...
TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

Najnovije