Sport Ostalo

MALONOGOMETNI TURNIR KONAVOSKIH SELA

KAKVA (POLUFINALNA) LUTRIJA U LJUTOJ Mogu li Dunave ponoviti 2009. ili će i ime Pridvorja na veliki pokal?

MALONOGOMETNI TURNIR KONAVOSKIH SELA
Zadnje kolo u skupini Dunave su čekale kako će završiti ogled između domaćina, Ljute i Dubravke, branitelja naslova. Ljuta je vodila s 2:0, 3:2 i 4:3. Pri rezultatu 4:4 uputila je udarac u posljednjim sekundama utakmice. Lopta je pogodila okvir gola, šetala potom po gol crti. Na kraju nije ušla u mrežu Dubravke jer da jest tada bi u daljnje natjecanje s braniteljem naslova prošla Ljuta, a ne Dunave.

- Ovako su Talijani osvajali Svjetska nogometna prvenstva – čulo se nakon što su Dunave u polufinalu izbacile na penale DVD Čilipe. Dunave su u prvom polufinalu prvo anulirale prednost DVD Čilipe, Vlaho Lasić je poništio pogodak Josipa Zadra, koji je u prvoj seriji penala promašio. U posljednjoj je Ivica Skurić zatresao mrežu Dunava, ali nije uspio potom obraniti udarac Perice Pušića iako je pročitao stranu u koju će pucati. Skurić nije uspio spriječiti pogodak te ostaviti DVD Čilipe u igri za prolaz u finale. Dunave su mogle slaviti. Na penale su slavile i u četvrtfinalu. Tada su izbacile Vodovađu.

Dunave su prvi pobjednici turnira Konavoskih sela. Slavile su 2009. godine. Hoće li osvojiti i jedanaesto izdanje turnira? DVD Čilipi će se boriti na kraju za treće mjesto. Hoće li uspjeti ponoviti svoj najveći uspjeh ostvaren 2012. godine?

Inače, na listi pobjednika su samo dva sastava s više od jednim naslovom pobjednika. Čilipi i Zvekovica su po dva puta bili najbolji. Hoće li im se pridružiti nakon nedjeljnog finala Dunave ili će se Pridvorje izjednačiti s Dunavama te se naći u društvu s još pet sastava koji su po jednom osvajali naslov (Dubravka, Hajduk Radovčići, Jug Komaji, Enkel Popovići te Pavlje Brdo / Karasovići). Zanimljivo, obje momčadi s po dva naslova su momčadi koje su uspjele obraniti naslov. Čilipi su bili najbolji 2012. i 2013., a Zvekovica 2016. i 2017. godine.

Pridvorje je prvi put u finalu. Vodilo je u polufinalu s 2:0 i 4:2 protiv Pavlje Brdo / Karasovići, ali su na kraju, kao i u prvom polufinalu, odlučivali penali. Baldo Cicijelj je postigao prvi pogodak za Pavlje Brdo / Karasovići u polufinalu te treći i četvrti. Posljednja dva nakon što je Pridvorje iskoristilo bonus. Treći pogodak postigao je tri minute i 13 sekundi prije kraja, a na 4:4 je izjednačio 30 sekundi prije posljednjeg sučevog zvižduka. Potom je na penale Pridvorje hvatalo Pavlje Brdo / Karasovići. Uspjelo ga je stići tek u drugoj dodatnoj seriji. Tada je Hrvoje Kralj zaustavio udarac Cicijelja, a Ivica Obad pogodio.

Pridvorje i Pavlje Brdo / Karasovići bili su suparnici i u skupini. I tada su odlučivali penali, a tada je nakon 2:2 uspješnije bilo Pavlje Brdo / Karasovići, pobjednik iz 2015. godine.
 
Polufinala u Ljutoj odigrana su pred prepunim tribinama. Organizatori, koji pedantno bilježe sva događanja od prvog dana prvog izdanja turnira, pohvalit će kako je ovogodišnje jedanaesto izdanje turnira rekordno po broju gledatelja. Opet je, dodat će, sjajna atmosfera.

FInale se igra u nedjelju, 7. srpnja, u 22.30 sati (utakmica za treće mjesto počinje u 20.30 sati, dok su termini u 19.30 sati i 21. 30 sati rezervirana za posljednje dvije utakmice turnira dječaka konavoskih župa).

POLUFINALA
Dunave - DVD Čilipi 1:1 / penali 4:3
Suci:
Andrej Topić i Goran Duvnjak.
Strijelci: 0:1 Josip Zadro, 1:1 Vlaho Lasić
Penali: Leo Pušić, Miho Bupić i Perica Pušić za Dunave, a za DVD Čilipi Lukša Novak i Ivica Skurić, dok Josip Zadro nije pogodio
DUNAVE: Nino Dubretić, Perica Pušić, Leo Pušić, Nikša Pušić, Vlaho Lasić, Nikola Lasić, Miho Bupić, Nikša Ljutić, Pero Valjalo, Baldo Valjalo, Luka Kralj, Perica Lasić, Ivica Ban. Voditelj: Baldo Valjalo.
DVD ČILIPI: Ivica Skurić, Lukša Novak, Ivo Novaković, Pero Grbić, Josip Zadro, Mario Matić, Đivo Vukorep, Miho Simović, Dinko Krilanović, Ivo Kravić, Pero Skurić, Maro Zorić, Luka Novak, Niko Grbić, Marijan Dujmović. Voditelji: Nikša Kravić i Marko Prce. 

Pavlje Brdo / Karasovići - Pridvorje 4:4 / penali 7:8
Suci:
Andrej Topić i Goran Duvnjak.
Strijelci: 0:1 Nikša Dragić, 0:2 Nikša Dragić., 1:2 Baldo Cicijelj, 2:2 Luka Anđelinić, 2:3 Ivica Obad, 2:4 Nikša Đurić, 3:4 Baldo Cicijelj, 4:4 Baldo Cicijelj.
Penali: za Pavlje Brdo / Karasovići Baldo Cicijelj i Toni Astić, dok je udarac Antuna Šmanjka obranio Hrvoje Kralj, a za Pridvorje Ivica Obad i Nikša Dragić, dok je udarac Nikše Đurića obranio Stjepan Stojić, prva dodatna serija: pogodili Baldo Cicijelj i Ivica Obad, druga dodatna serija: udarac Balda Cicijelja obranio je Hrvoje Kralj, a pogodio je Ivica Obad
PAVLJE BRDO / KARASOVIĆI: Antun Šmanjak, Toni Astić, Luka Anđelinić, Ilija Saulović, Stjepan Stojić, Mateo Stojić, Đani Šmanjak, Nino Šmanjak, Baldo Cicijelj, Ivan Anđelinić, Ivan Vuglač, Gabriel Stojić. Voditelj: Baldo Trojanović.
PRIDVORJE: Denis Kolić, Ivo Kralj, Hrvoje Kralj, Ivica Obad, Vlaho Kolić, Nino Mihočević, Nikša Đurić, Lukša Dimnić, Petar Kolić, Nikša Dragić, Stjepan Marinović. Voditelj: Pero Dragić.
Naslovnica Ostalo

Najčitanije

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)
Osmijeh je zamijenila tuga. Napustio nas je noćas, nešto iza ponoći, Andro Zarač, dijete grada, rođen 6. siječnj...
TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

Najnovije