Sport Ostalo

PLIVANJE

REGIONALNO PRVENSTVO Jugu sedam zlata, KPK osvojio dva; pojedinačno dvostruko slavlje Mare Moretti, Laure Miline i Roka Zvone

PLIVANJE
Ekipno mlađi kadeti Juga su treći, a KPK sedmi na regionalnom prvenstvu Hrvatske u Splitu. Slavili su mlađi kadeti Grdelina sa 711 bodova, dok je Šibenik zauzeo drugo mjesto u muškoj konkurenciji s 577 bodova, svega tri boda više od Jugaša za kojima je četvrti Mornar zaostao 99 bodova. Mlađi kadeti Kapeka su osvojili 204 boda.

U konkurenciji plivačica ekipno u konkurenciji mlađih kadetkinja Jug je s 531 bodom bio drugi. Splitski Jadran je bio uvjerljivo najbolji s 825,5 bodova, dok su treće plivaačice Mornara s 514,5 bodova. Kapekašice su bile četvrte u konkurenciji deset klubova sa 428 bodova, 107,5 bodova više od mlađih kadetkinja Zadra, koje su bile pete.

Pojedinačno, među tri najuspješnija plivača i plivačice prvenstva u svim uzrasnim kategorijama (mlađe kadetkinje i mlađi kadeti, kadetkinje i kadeti, mlađe juniorke i mlađi juniori, juniorke i juniori te seniorke i seniori), nije bilo Jugaša i Kapekaša, ali ih je bilo na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja u nekoliko disciplina, pojedinačno i u štafetama.

Jug ima sedam prvaka Dalmacije: Roko Zvone je bio najbolji u konkurenciji kadeta u disciplinama 200 metara leptir i 400 metara mješovito, Vlaho Nenadić je slavio u konkurenciji kadeta na 200 metara leđno te Mara Moretti u konkurenciji mlađih kadetkinja na 50 metara leptir i 200 metara mješovito. Zlatne su bile štafete 4 puta 100 metara slobodno kadeta (Vlaho Nenadić, Marko Tevšić, Roko Zvone i Juraj Barčot) i mlađih kadetkinja (Lara Šurković, Žana Šmit, Mara Moretti i Paula Damić).

Oba zlata za KPK na regionalnom prvenstvu Hrvatske u Splitu osvojila je mlađa kadetkinja Laura Milina koja je bila najbolja na 100 i 200 metara leđno, 

Jug je u Splitu bio bez reprezentativaca, Maria Šurkovića i Michela Brassarda, koji su već u Rusiji, u Kazanju, gdje ih od 3. do 7. srpnja očekuje nastup na Europskom juniorskom prvenstvu. Šurković će nastupiti na 50 i 100 metara leđno, 100 metara slobodno i 400 metara mješovito, a Brassard na 200 i 400 metara slobodno (Jugov šef struke Frane Ćirak je jedan od trenera reprezentacije). 
Naslovnica Ostalo

Najčitanije

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)
Osmijeh je zamijenila tuga. Napustio nas je noćas, nešto iza ponoći, Andro Zarač, dijete grada, rođen 6. siječnj...
TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

Najnovije

Uvjetno osuđen zbog nesreće iz nehaja

Uvjetno osuđen zbog nesreće iz nehaja
Zbog toga što je kao sudionik cestovnog prometa, kršenjem propisa iz nehaja izazvao prometnu nesreću u kojoj je ...
Uvjetno osuđen zbog nesreće iz nehaja