Sport Ostalo

PLIVANJE

EKIPNO PRVENSTVO HRVATSKE Jugašice izborile ostanak u 'B', Sanja i Ana opet slave s Primorjem

PLIVANJE

Frane Miloslavić, Vicencija Violić, Ana Lučić, Adriana Marinović, Doris Radošević, Katarina Matović i Katarina Nenadić su pod vodstvom trenera Frane Ćirka zauzele peto mjesto u konkurenciji osam klubova na 'B' ekipnom prvenstvu Hrvatske, koje se održalo u Zagrebu, u bazenu Svetice.

- Cilj nam je bio ostati u 'B' prvenstvu, izbjeći posljednje mjesto te smo zadovoljni konačnim plasmanom. Osim plasmanom na peto mjesto zadovoljni smo i s ostvarenim vremenima, a pogotovo kad se zna kako je ovo tek početak ljetne sezone u velikom, 50-metarskom bazenu - istaknuo je Ćirak.

- Ovogodišnje Ekipno 'A' i 'B' prvenstvo održalo se u drugom terminu, prije je ono bilo krajem godine, a novost je i to što se ne održava više u 25-metarskom, već u 50-metarskom bazenu - dodao je šef struke Plivačkog kluba Jug.

Jugašice su nakon tri dijela prvenstva skupile 14279 bodova. Najbolje su na 'B' ekipnom prvenstvu bile plivačice Osijek Žita s 15365 bodova, što im je donijelo plasman u 'A', dok su posljednje osmo mjesto u 'B', koje vodi u 'C' razred, zauzele plivačice Novog Zagreba s 13463 boda.

POREDAK 'B' EKIPNOG PH
1. Osijek Žito
15365 bodova, 2. Jadran Split 15055 bodova, 3. Medveščak 14863 boda, 4. Olimp Zabok 14727 bodova, 5. Jug 14279 bodova, 6. Mornar Split 14120 bodova, 7. Barok 13801 bod, 8. Novi Zagreb 13463 boda.

Naslov ekipnih prvakinja osvojile su, točnije, obranile plivačice riječkog Primorja CO u čijem su sastavu dvije Dubrovkinje, Sanja Jovanović i Ana Matković, dok je Sisak Janaf zauzeo posljednje osmo mjesto te će iduće godine nastupati na 'B', a ne na 'A' ekipnom prvenstvu Hrvatske. U konkurenciji plivača naslov ekipnog prvaka Hrvatske osvojila je zagrebačka Mladost.

Naslovnica Ostalo

Najčitanije

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)
Osmijeh je zamijenila tuga. Napustio nas je noćas, nešto iza ponoći, Andro Zarač, dijete grada, rođen 6. siječnj...
TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

Najnovije

VIDEO/FOTO Ukrašava se Crkva svetog Vlaha

VIDEO/FOTO Ukrašava se Crkva svetog Vlaha
Cijeli grad polako ulazi u atmosferu svog zaštitnika, svetog Vlaha. Nakon postavljanja standala danas se ukrasil...
VIDEO/FOTO Ukrašava se Crkva svetog Vlaha