Sport Ostalo

ODBOJKA/PRVA LIGA (Ž)

GOSPINO POLJE U 18 SATI Samo jednu želju imam

ODBOJKA/PRVA LIGA (Ž)

Sanja Curić, Anđela Kalauz, Anamarija Grgurević, Ivana Marinović, Ana Matuško, Orsula Štaka, Leona Leto, Nikolina Šare, Gabriela Stipanović, Marya Rožić, Ora Ivanišević, Nikolina Tomašević, Petra Putica, Ana Matušić, Ana Pavlović, Katija Matušić, Katija Vuličević, Hana Dilberović i Ivana Ivaniš - to je popis igračica Ženskog odbojkaškog kluba Dubrovnik registriranih za natjecateljsku sezonu 2016./17., koja počinje ove subote, 15. listopada.

Kao i prošle sezone, tako i ove, prvenstvo se igra u dvije jakosne skupine, Superligi i Prvoj ligi. Dubrovnik je prošle sezone ispao iz prve u drugu jakosnu skupinu. Kao sudionik Superlige nije imao straha od ispadanja te su u dubrovačkom klubu, kad su ostali bez većine igračica, koje su sezonu prije izborile plasman u prvu jakosnu skupinu, pružili priliku mlađim igračicama.

- Prvenstveni cilj u novoj sezoni je sačuvati mjesto u prvom razredu - kratko i jasno će trenerica Dubrovnika Mirjana Vreća (uz nju je na klupi Marina Radić).

Cilj mogu ostvariti već nakon prvih 14 kola ukoliko budu među četiri najbolje ekipe. Izbjeći će tada u nastavku sezone igranje za ostanak, a boriti se za doigravanje za prvaka, ujedno za povratak u Superligu.

U Superligi su Poreč, HAOK Mladost (Zagreb), Osijek, Rockwool (Pula), Vukovar, Nova Gradiška, Marina Kaštela i Kaštela DC, a u Prvoj ligi Dubrovnik, Azena Velika Gorica, Olimpik (Zagreb), Kostrena, Rijeka CO, Drenova, Zadar i Brda (Split).

Dubrovnik je u prva dva kola Prve hrvatske lige domaćin. Prvo ove subote novaku u ligi, zagrebačkom Olimpiku, a idući vikend Azeni iz Velike Gorice. Nakon toga putuje u Zadar, potom dočekuje Kostrenu. Zatim je gost Drenove, dočekuje Brda i ide Rijeci. Budući je na početku drugog dijela dva puta gost, nema pauze, Dubrovnik će tri utakmice u nizu igrati u gostima (nakon Rijeke ide Olimpiku i Azeni)…

Utakmica Dubrovnik – Olimpik igra se u subotu, 15. listopada u Sportskoj dvorani u Gospinom polju s početkom u 18 sati.

Naslovnica Ostalo

Najčitanije

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)
Osmijeh je zamijenila tuga. Napustio nas je noćas, nešto iza ponoći, Andro Zarač, dijete grada, rođen 6. siječnj...
TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

Najnovije