Sport Ostalo

BADMINTON

Zlata s Valamar Junior Opena otišla u Rumunjsku, Švicarsku i Poljsku

BADMINTON

Filimon Collins Valentine iz Rumunjske i Jenjira Stadelmann iz Švicarske pobjednici su međunarodnog turnira Valamar Junior Open, Otvorenog juniorskog prvenstva Hrvatske, koji se boduje za svjetsku juniorsku rang listu, a koji je u Sportskoj dvorani u Gospinom polju od 7. do 9. listopada okupio 98 juniora i juniorki iz 15 država.

Collins Valentine, četvrti nositelj turnira, dobio je u finalu šestog nositelja, Cristiana Savina iz Češke, dok je Stadelmann u meču za zlato bila uspješnija od Reke Madaradz iz Mađarske.

U parovima trijumf natjecatelja iz Poljske. Uzeli su sva tri zlata. Dva Pawel Smilowski, koji je bio najbolji u muškim parovima igrajući s Robertom Cybulskim, a u mješovitim s Magdalenom Swierczynskom. U ženskim parovima zlatom su se okitile Wiktoria Dabczynska i Aleksandra Goszczynska. Srebro je u muškim parovima pripalo Talijanima, Fabiu Caponiu i Giovanniu Totiju, u mješovitim parovima drugi je slovenski par (Miha Ivanić i Nika Arih), a u ženskim parovima srebrne su bile Švicarkinje, Aline Muller i najbolja u pojedinačnoj konkurenciji, Janjira Stadelmann.

Poljska je s tri zlata i dvije bronce najuspješnija država turnira, Švicarska je osvojila zlato, srebro i dvije bronce, Belgija zlato i dvije bronce, Slovenija srebro i tri bronce, Češka srebro i broncu te Mađarska i Italija po srebro. Prvo mjesto u svakoj od pet kategorija (pojedinačno muški i ženske te muški parovi, ženski parovi i mješoviti parovi) donosilo je 500 eura, drugo mjesto 250, a dva treća mjesta su nagrađena po 125 eura.

- U odnosu na prošlu godinu, prvo izdanje Valamar Junior Opena, ovogodišnji turnir je bio puno jači, kvalitetniji. Ukupno je 26 ovakvih turnira tijekom godine u Europi, a jedino je naš s nagradnim fondom i kao takav je prepoznat. Iduće godine će se treći Valamar Junior Open održati u svibnju budući je Svjetsko juniorsko prvenstvo u Indoneziji ovom terminu u kojem smo mi održali prvi i drugi turnir. Kako se naš treći turnir održava prije tog Svjetskog prvenstva, očekujem kako će to biti razlog što će on biti još jači nego ovogodišnji - istaknuo je Ratko Galjer, predsjednik Badmintonskog kluba Aedium, ujedno prvi čovjek Hrvatskog badmintonskog saveza.

Naslovnica Ostalo

Najčitanije

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)
Osmijeh je zamijenila tuga. Napustio nas je noćas, nešto iza ponoći, Andro Zarač, dijete grada, rođen 6. siječnj...
TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

Najnovije