Sport Ostalo

VESLANJE/PRVENSTVO HRVATSKE

Trica Neptuna: brončani dvojci na pariće!

VESLANJE/PRVENSTVO HRVATSKE

Nakon što su drugog dana državnog prvenstva u veslanju na zagrebačkom Jarunu Patrik Papac i Mato Tikvica osvojili brončanu medalju u dvojcu na pariće u juniorskoj konkurenciji, posljednjeg, trećeg dana, nove dvije medalje za dubrovački Neptun, također brončane, i također u dvojcu na pariće.

- Kad smo zadnji put osvojili tri medalje na državnom? U zadnje vrijeme nismo više od dvije, a tri... Trebat će pogledati u arhivu. Mislim kako je prošlo sedam, osam godina - rekao je Maro Kapović, tajnik Veslačkog kluba Neptun.

Posljednjeg dana prvenstva prvo su Lorena Madeško i Vesna Vukorep izveslale medalju. Bile su treće u dvojcu na pariće u kadetskoj konkurenciji.

- Izuzeno sam zadovoljan njihovim nastupom. Samo ih je sekunda dijelila od još većeg uspjeha, srebrne medalje - istaknuo je Jens Kapor, trener kadeta dubrovačkog kluba.

Treću broncu donijeli su Neptunu Pero Kukuljica i Vlaho Đivanović, koji su treći u dvojcu na pariće u konkurenciji mlađih juniora.

- Budući im je ovo prva godina u ovoj uzrasnoj kategoriji, u njoj će veslati i iduće godine, medalje je veliki uspjeh - naglasio je Pavo Bečić, trener Neptuna.

Korak do meedalje ostao je četverac na pariće juniora. Mato Tikvica, Patrik Papac, Toni Crnjak i Lovro Čondrić su četvrti u državi. Josip Savić je u samcu u konkurenciji kadeta bio treći u 'B' finalu što mu je donijelo ukupno deseto mjesto u konkurenciji 33 posade što je također vrlo dobar rezultat.

- Izborili smo sedam 'A' finala te na smo imali tri posade na pobjednčkom postolju. Što reći nego bravo svi - istaknuo je Kapović.

Naslovnica Ostalo

Najčitanije

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)
Osmijeh je zamijenila tuga. Napustio nas je noćas, nešto iza ponoći, Andro Zarač, dijete grada, rođen 6. siječnj...
TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

Najnovije