Sport Ostalo

PRVA HRVATSKA MALONOGOMETNA LIGA

Krnja Prva liga, Square ostao bez suparnika u 1. kolu

PRVA HRVATSKA MALONOGOMETNA LIGA

Zbog teške financijske situacije, dugova, gasi se Malonogometni klub Solin. Prva hrvatska malonogometna liga će tako izgubiti jednog člana te će u sezoni 2016./17. igrati jedanaest, a ne dvanaest klubova. Dakle, nitko ne bi ispao, tek će u tom slučaju najslabiji razigravati s drugoplasiranim iz kvalifikacija za popunu Prve hrvatske lige u sezoni 2017./18.

Kako je Solin po rasporedu trebao biti suparnik Squarea na startu sezone, gost Gospina polja u petak, 30. rujna u 19 sati u 1. kolu nove sezone, dubrovački prvoligaš je tako (ne)očekivano dobio sedam dana više za pripremu te će prvi nastup imati tek u 2. kolu u kojem je gost Uspinjače. Nakon toga će tek Square zaigrati u Gospinom polju, i to dvije utakmice zaredom. U 3. kolu je domaćin Osijeku, a u 4. kolu u Dubrovnik dolazi Vrgorac.

Solin, koji je osnovan 1980. godine, nakon 36 godina postojanja odlazi u povijest.

Službeno još nema potvrde o gašenju Solina već se spominje riječ: odgoda utakmice u Dubrovniku. Navodno, se čelništvo Solina nada kako bi se u idućih nekoliko dana moglo dogoditi čudo (čitaj: pronašli novce za podmiriti dugove) te kako bi ipak mogli početi još jednu prvoligašku sezonu.

U zadnje se vrijeme pisalo kako će Malonogometni klub Solin preuzeti Splitsko sveučilište, ali je (valjda zbog prevelikih dugova) odustalo od toga. Bilo kako bilo, u petak, 30. rujna u 19 sati nema utakmice u Gospinom polju. Solin ne dolazi, a hoće li ikad više doći, potvrdu ćemo dobiti vrlo brzo.

Naslovnica Ostalo

Najčitanije

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)
Osmijeh je zamijenila tuga. Napustio nas je noćas, nešto iza ponoći, Andro Zarač, dijete grada, rođen 6. siječnj...
TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

Najnovije

Prometna nesreća na skretanju za Čibaču

Prometna nesreća na skretanju za Čibaču
Oko 16:15 sati došlo je do prometne nesreće na skretanju za Čibaču. U nesreći su, kako neslužbeno doznajemo, sud...
Prometna nesreća na skretanju za Čibaču