Sport Automobilizam

NEVJEROJATNO UZBUDLJIVA ZAVRŠNICA PRVENSTVA HRVATSKE U AUTOMOBILIZMU NA BRDSKIM STAZAMA

ZADNJA PARA GAĆE, PONOVNO DUBROVNIK RACING ILI PRVI PUT ŽUPA DUBROVAČKA Rezervirajte svoje mjesto uz stazu Komolac - Brgat u nedjelju, 6. listopada, bit će spektakl!

NEVJEROJATNO UZBUDLJIVA ZAVRŠNICA PRVENSTVA HRVATSKE U AUTOMOBILIZMU NA BRDSKIM STAZAMA
Rezervirajte mjesto uz stazu Komolac – Brgat u nedjelju, 6. listopada. Zadnja utrka brdskog prvenstva Hrvatske – Nagrada Dubrovnika 'Memorijal Željko Đuratović' - odlučit će o tri naslova državnog prvaka, klupskom te u dvije od ukupno tri grupe, i to u grupama 'N' i 'A'. U sve tri odluke u glavnim ulogama bit će vozači Dubrovnik Racing i Župa dubrovačka.

Klupski? Župa dubrovačka je imala 9,5 bodova prednosti uoči utrke u Buzetu u odnosu na prvog pratitelja, Dubrovnik Racing, aktualnog prvaka i najuspješniji klub hrvatskog automobilizma ne samo na brdu, već i na kružnim utrkama.  

- Još nema službenih rezultata. Rješavaju se neki protesti. Mislim kako smo uspjeli sačuvati gotovo cijelu prednost. Kako sad stvari stoje Dubrovnik Racing je u Buzetu osvojio 72,5 boda. Mi bismo trebali imati gotovo isto toliko – istaknuo je Marijo Barović, alfa i omega Župe dubrovačke.

U Buzetu Župa dubrovačka je, kao i uvijek, bodove uzela zahvaljujući pobjedama Denisa Niševića, Maria Jurišića i Marija Barovića. Nišević je bio prvi u klasi E17, Jurišić u E16, Barović u A6 u kojoj je Antonio Kešerec bio peti, a Deni Kmetović šesti. Ivan Petrušić je bio drugi u N1...

- Bilo je opet problema, ali... – dodao je Barović.

Mario Jurišić je u Buzetu otvorio šampanjac. Osigurao je naslov prvaka države u grupi E prije zadnje utrke.

- Da, gotovo je u grupi E, najbrojnijoj grupi. Nišević je prvak. Gotovo je i u obje kategorije. Domagoj Pereković iz Zanatlije je prvak u kategoriji II, a Laszlo Szasz iz Dubrovnik Racinga u kategoriji II – istaknuo je Barović, koji će se na stazi Komolac – Brgat 'tući' s legendarnim Nikom Pulićem iz Dubrovnik Racinga za naslov državnog prvaka u grupi 'A'. U grupi 'N' prvak će biti član Dubrovnik Racinga, samo je pitanje koji, Maroje Batina ili Đivo Franić?

- Đivo Franić u grupi 'N', a Niko Pulić u 'A' imaju prednost uoči zadnje utrke – dodao je Barović.

Pulić je u Buzetu bio najbrži u klasi A7, Stijepo Manenica je ostavio konkurenciju iza leđa u klasi N4 i u grupi N, Maroje Batina je bio prvi u klasi N1, Laszlo Szasz, koji je bio najbrži u svojoj klasi i kategoriji, donio je važne bodove ovaj put za Dubrovnik Racing...

- Nitko nije bio bolji od nas klupski u Buzetu, to je sigurno. Međutim, s koliko bodova smo prednosti slavili u odnosu na Župu dubrovačku to nećemo znati dok se ne riješe neki protesti. Službenih rezultata još nema. Nije bilo još proglašenje. Svi čekamo. U najboljem slučaju za nas na Buzetu smo osvojili pet bodova više od Župe dubrovačke... – istaknuo je Maro Franić, iskusni vozač Dubrovnik Racinga.

- Čekamo službene rezultate. Ništa se ne zna – dodao je Dubravko Čikor, predsjednik Dubrovnik Racinga, legendarni hrvatski automobilist.

Jedno se zna – zadnja utrka sezone para gaće. Odluka pada na stazi Komolac – Brgat, to je sigurno! Dubrovnik Racing opet prvak, dvanaest put ukupno i peti put uzastopno ili prvi put Župa dubrovačka? Ragusa Racing čvrsto drži treće mjesto ukupnog poretka.
Naslovnica Automobilizam

Najčitanije

Najnovije

Prometna nesreća na skretanju za Čibaču

Prometna nesreća na skretanju za Čibaču
Oko 16:15 sati došlo je do prometne nesreće na skretanju za Čibaču. U nesreći su, kako neslužbeno doznajemo, sud...
Prometna nesreća na skretanju za Čibaču