Sport Automobilizam

DUBROVAČKI VJESNIK NA TREĆOJ BRDSKOJ UTRCI PRVENSTVA HRVATSKE

OPET SE DOGODILO Na stazi Kotor Trojica, kao i na Sljemenu prije tri tjedna, trojica iz naše županije na pobjedničkom postolju!!!

DUBROVAČKI VJESNIK NA TREĆOJ BRDSKOJ UTRCI PRVENSTVA HRVATSKE
Dogodilo se prvi put u povijesti na Sljemenu, prije tri tjedna na prvoj utrci (n)ove sezone, 2019., a dogodilo se i sad u Kotoru, na trećoj brdskoj utrci sezone. Opet na pobjedničkom postolju utrke prvenstva Hrvatske samo klubovi iz Dubrovačko - neretvanske županije. Opet, kao i na Sljemenu, klupski: 1. Dubrovnik Racing, 2. Župa dubrovačka, a 3. Ragusa Racing. Tako je i u ukupnom poretku za naslov klupskog prvaka Hrvatske nakon tri od devet utrka sezone!

Na stazi Kotor - Trojica, dugoj 4.350 metara, na kojoj je ukupnu pobjedu ostvario Domagoj Petreković (Zanatlija), drugi je bio Laszlo Szasz (Dubrovnik Racing). ​Stijepo Manenica (Dubrovnik Racing) je opet odnio pobjedu u grupi. Opet je, kao i u Skradinu, bio najbrži u grupi N u kojoj je treće mjesto zauzeo Đivo Franić (Dubrovnik Racing). U grupi A slavio je Filip Magdić (SAK), a drugi bio Ante Alduk (Dubrovnik Racing), dok je u grupi E prvi bio Pereković, a treći član Župe dubrovačke Mario Jurišić.

Članovi tri kluba Dubrovačko-neretvanske županije osvojili su i više od polovice svih nagrada u klasama: Maroje Batina (Dubrovnik Racing) je slavio u klasi 1 u kojoj je drugi bio Ivan Petrušić (Župa dubrovačka). Zatim, Đivo Franić (Dubrovnik Racing) je bio najbolji u klasi 2 u kojoj je drugi bio Ivan Sentić (Ragusa Racing). Manenica je bio najbolji u klasi 4, a Niko Pijević (Župa dubrovačka) treći u klasi 6 dok je Đuro Žmirak (Ragusa Racing) bio prvi, a Mihael Ivan Bjelopera (Ragusa Racing) drugi u klasi 7. Alduk (Dubrovnik Racing) je zauzeo drugo mjesto u klasi 8, Tomas Tomscany (Dubrovnik Racing) treće u klasi 15, dok je Mario Jurišić (Župa dubrovačka) bio prvi, a Maro Franić (Dubrovnik Racing) drugi u klasi 16. Pobjede u klasi ostvarili su i Denis Nišević (Župa dubrovačka) koje je bio prvi u klasi 17 te Szasz u klasi 20.

Utrka u Kotoru osim za prvenstvo Hrvatske bodovala se i za FIA CEZ Prvenstvo Srednjeeuropske zone, zatim prvenstvo Crne Gore, te Kup Kotora. Nastupilo je stotinjak vozača iz pet država. Iduća četvrta utrka prvenstva Hrvatske vozi se u Sloveniji, i to u Gorjancima od 14. do 16. lipnja. 
Naslovnica Automobilizam

Najčitanije

Najnovije

POSVUDA SMEĆE Mala Grabovica ispred Tommya

POSVUDA SMEĆE Mala Grabovica ispred Tommya
Opušci, odbačena ambalaža, razlijepljene žvakalice...moglo bi se nabrajati do sutra što se sve od šporkece može ...
POSVUDA SMEĆE Mala Grabovica ispred Tommya