Sport Automobilizam

AUTOMOBILIZAM

13. NAGRADA SKRADINA Juri Dubrovnik Racing, a za njim hita Župa dubrovačka

AUTOMOBILIZAM
Dubrovnik Racing je osvojio Sljeme prije sedam dana, a sad i Skradin. Aktualni prvak je opet bio najbolji, a opet je prva do njega bila Župa dubrovačka. Ovaj put je treće mjesto u poretku klubova nije osvojila Ragusa Racing, već Solin. Dubrovnik Racing je na Sljemenu osvojio dva boda više od Župe dubrovačke, sad u Skradinu 5 bodova više te nakon dvije utrke od devet ima (samo) 7 bodova prednosti. Ragusa Racing je zadržala treće treće mjesto u ukupnom poretku (1. Dubrovnik Racing 146 bodova, 2. Župa dubrovačka 139 bodova, 3. Ragusa Racing 97 bodova...).

Na Sljemenu su petorica vozača branila boje Dubrovnik Racinga, koji je sad u Skradin stigao u brojnijem sastavu. Stoji kako su sad šestorica bila najbolja u klasi (Đivo Franić, Niko Pulić, Maroje Batina, Stijepo Manenica, Ante Alduk i Laszlo Szasz). Zatim, Maro Franić je bio drugi u klasi, Tomas Tomcsanyi četvrti, a Mato Milković peti.

Na skradinskom 'brdu' Župa dubrovačka je imala trojicu najbolji u klasi: Marijo Barović, Mario Jurišić i Denis Nišević su bili neuhvatljivi za konkurenciju. Zatim, treći u klasi bili su Ivan Petrušić i Ivan Jaranović. Trećim mjestom u klasi u povijesnim automobilima može se pohvaliti i Antonio Hernaut. 

Četvoro vozača Ragusa Racinga je prošlo ciljem: Romano Radić je bio drugi u klasi, Ivan Sentić i Đuro Žmirak treći, a Teo Blažević peti. Bodove je osvajao i Pelješac Racing zahvaljujući Kornelu Nyekiju koji je bio šesti u klasi.

Inače, Lazslo Szasz je ukupni pobjednik 13. Nagrade Skradina. Pohvale je zaslužio i Stijepo Manenica koji je bio najbolji u grupi N u kojoj je drugo mjesto zauzeo Đivo Franić. Zatim, u grupi A je slavio Ante Alduk, a drugi bio Niko Pulić te u grupi E1 prvi je bio Domagoj Pereković (Zanatlija), a drugi Mario Jurišić.

Treća brdska utrka se vozi 1. i 2. lipnja u Kotoru. 
Utrka u Skradinu bodovala se i za prvenstvo CEZ-a (Srednje europske zone)
Stijepo Manenica je odnio pobjedu u CEZ-u u Diviziji 1 u kojoj je i na najnižoj stepenici pobjedničkog postolja stajao član Dubrovnik Racinga (Đivo Franić). U Diviziji 2 slavio je Ante Alduk, a drugi je bio Niko Pulić. U Diviziji 3 Mario Jurišić (Župa dubrovačka) je bio drugi (bolji je bio Domagoj Pereković iz Zanatlje), a u Diviziji 4 još jedna pobjeda za Dubrovnik Racing (Laszlo Szas). 

Naslovnica Automobilizam

Najčitanije

Najnovije

POSVUDA SMEĆE Mala Grabovica ispred Tommya

POSVUDA SMEĆE Mala Grabovica ispred Tommya
Opušci, odbačena ambalaža, razlijepljene žvakalice...moglo bi se nabrajati do sutra što se sve od šporkece može ...
POSVUDA SMEĆE Mala Grabovica ispred Tommya