Sport Automobilizam

AUTOMOBILIZAM

DUBRAVKU ČIKORU NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO Istvan Kavecz broj jedan u Hrvatskoj u 2016. u kojoj je Tonći Stahor najbolji junior u državi!

AUTOMOBILIZAM

Dubravko Čikor (na slikama) dobitnik je Nagrade za životno djelo Hrvatskog auto i karting saveza. Pune 43 godine je u automobilizmu. Natjecao se od 1974. do 2008. godine, a nakon toga je uz stazu. Posljednjih godina je u ulozi predsjednika Auto kluba Dubrovnik Racing. Priznanje mu je dodijeljeno na svečanosti u zagrebačkom hotelu Westin gdje su proglašeni najuspješniji sportaši u auto i karting sportu u 2016. godini.

Dva od tri najveća godišnja priznanja u hrvatskom automobilizmu pripala su također članovima Dubrovnik Racinga. Najuspješniji hrvatski automobilist u protekloj godini je Mađar Istvan Kavecz, dok je najuspješniji junior Tonći Stahor.

Zatim, klupski, Auto klub Dubrovnik Racing je prvak Hrvatske na brdskim stazama i kružnim stazama. Plus, vozači Dubrovnik Racinga su članovi INA Ultra racing teama (Maro Franić, Đivo Franić i Žarko Knego) koji je timski prvak Hrvatske, a kako im je to bio treći uzastopni naslov, dobili su i Zlatnu plaketu HAKS-a. Među nagrađenim klubovima je i Auto klub Župa dubrovačka, koja je bila treća u prvenstvu Hrvatske na brdskim stazama te druga u ukupnom poretku klubova u kronometar vožnjama.

Naslovima pojedinačnih prvaka Hrvatske okitila su se četvorica vozača Dubrovnik Racinga. Na brdskim stazama u kategoriji 1 najbolji je bio Istvan Kavecz, u kategoriji 2 Laszlo Szasz te u grupi N Đivo Franić dok je Tonći Stahor prvak Hrvatske u grupi 1 na kružnim stazama. Naslov prvaka Hrvatske osvojio je i Marijo Barović, član Auto kluba Župa dubrovačka, koji je bio najbolji u grupi 2 na kružnim stazama. Istvan Kavecz je bio drugi u ukupnom poretku grupe E1 na brdskim stazama, Žarko Knego drugi u grupi N na brdskim stazama i grupi 3 na kružnim stazama, Petar Dajak (Ragusa Racing) je bio drugi u kategoriji 2 na brdskim utrkama, a treći Zoltan Balatincz (Dubrovnik Racing). Treći ukupno u grupi 3 na kružnim utrkama bio je Maro Franić, Marijo Barović treći ukupno u kronometar vožnjama. Tonći Stahor je drugi junior u kronometar vožnjama gdje je treći bio Đuro Žmirak (Ragusa Racing).

Priznanje za pobjednika klase dobili su na brdskim stazama petorica članova Dubrovnika Racinga: Tonći Stahor (klasa 1), Đivo Franić (klasa 2), Žarko Knego (klasa 3), Tamas Tomscany (klasa 15) i Istvan Kavecz (klasa 23) te član Auto kluba Župa dubrovačka, Mlađen Đajić, koji je na brdskim stazama bio pobjednik u klasi 11....

Naslovnica Automobilizam

Najčitanije

Najnovije

Obnovljen sportski teren na Gromači

Obnovljen sportski teren na Gromači
Završeni su radovi na obnovi sportskog terena na Gromači. Radovi su obuhvatili sanaciju 100 kvadratnih metara as...
Obnovljen sportski teren na Gromači