Moskar Zabava

DUBROVNIK OČEKUJE KONCERT LEGENDARNOG PJEVAČA NA STRADUNU

NIJE OD VELIKIH PROHTJEVA Tom Jones tražio samo vintage bocu Dom Perignona iz 2002. godine.

DUBROVNIK OČEKUJE KONCERT LEGENDARNOG PJEVAČA NA STRADUNU
Slavni Britanac I veliki glazbenik, 78-godišnji Tom Jones, dobitnik Grammyja i niza uglednih priznanja, nositelj viteške titule Sir koju mu je kraljica Elizabeta II. dodijelila 2006. godine, nastupit će u Dubrovniku 1. srpnja u povodu 70 godina Dubrovačkih ljetnih igara.

Za tisuću odabranih

Sir Tom Jones u Dubrovnik dolazi prvi put i iako zvijezde tog kalibra slove kao zahtjevne, Velšanin je pokazao koliko je velik, a skroman. Osim ni po čemu zahtjevnog smještaja, pjevač je, doznajemo, tražio samo vintage bocu Dom Perignona iz 2002. godine. U Dubrovnik stiže u nedjelju, a koncertu u staroj gradskoj jezgri, istaknuo je, iznimno se veseli.
Taj koncert bit će uistinu posebna prilika jer Tom Jones u pravilu nastupa u velikim koncertnim prostorima poput arena. Napravio je iznimku i pristao zbog ambijenta i jer je već lani želio nastupiti u Gradu. Bit će to vrlo ekskluzivan nastup za samo tisuću obožavatelja koliko ih stane ispred dubrovačke katedrale gdje će se održati koncert - kazali su u Star produkciji koja s Gradom Dubrovnikom i Dubrovačkim ljetnim igrama dovodi ovu mega zvijezdu na veliku obljetnicu Igara koje se otvaraju 10. srpnja.
Jones je u karijeri objavio 41 studijski album, a uz to ima 20 video albuma, pet live i 16 kompilacija. Glazbene kritičare posebno su oduševili, što produkcijski, što izvedbom, posljednja tri "Long Lost Suitcase", "Spirit in The Room" i "Praise & Blame" što je samo potvrda da Jones s pravom nosi titulu jednog od najpopularnijih izvođača u povijesti glazbe. Tomov album iz 1999. godine "Reload", na kojemu su hitovi "Sex Bomb" i "Mama Told Me Not to Come", najprodavaniji je u njegovoj karijeri, a na prvom mjestu britanskih top lista bio je dvije godine.

Impresivna biografija

No, put do slave za Jonesa bio je trnovit. S 15 godina napustio je školu, a sa 17 je oženio srednjoškolsku ljubav Lindu Trenchard s kojom je ubrzo dobio sina Marka. Kako bi se pobrinuo za obitelj, zaposlio se, a po noći je pjevao u klubovima, no 1963. godine ozbiljnije se odlučio posvetiti pjevačkoj karijeri. Njegov prvi hit "It's not Unusual'' 1965. otvorio mu je vrata glazbene industrije, a njegova karijera od tada je samo strelovito rasla.
Tom Jones jedan je od rijetkih koji i danas uspješno odrađuje turneje i puni svjetske dvorane, a čije hitove vole sve generacije. Zbog doprinosa umjetnosti te promociji Velike Britanije u svijetu, kraljica Elizabeta II ga je imenovala vitezom I dala mu titulu Sir, a 2012. nastupio je i na njezinom Dijamantnom jubileju u Buckinghamskoj palači.
U svojoj impresivnoj karijeri dobio je mnoga priznanja; BRIT Award za doprinos glazbi, Silver Clef za životno djelo, Hitmaker nagradu od američke Kuće Slavnih te prestižnu Music Industry Trust Award.
Naslovnica Zabava

Najčitanije

Kleknuo je na Srđu i zaprosio je

Kleknuo je na Srđu i zaprosio je
Na društevnim mrežama traži se  dvoje zaljubljenih da preuzmu fotografiju romantičnog trenutka prosidbe na Srđu....
Kleknuo je na Srđu i zaprosio je

Najnovije