Moskar Zabava

MAKEDONKA BRILJIRALA

Nizozemac Duncan Laurence pobjednik Eurosonga!

MAKEDONKA BRILJIRALA
Pobjednik 64. izbora za pjesmu Eurovizije je Duncan Laurence iz Nizozemske s pjesmom "Arcade". Nije to bilo veliko iznenađenje jer je simpatični Nizozemac ugodna glasa od početka bio favorit na kladionicama, a skloni su mu bili i zagriženi fanovi Eurosonga. Natjecanje se tako vratilo u Nizozemsku nakon 44 godine.

Finalna večer ovogodišnjeg Eurosonga, na pozornici Expoa Tel Aviv, bila je nevjerojatno raskošna, svjetlucava, glamurozna, a organizatori su se potrudili iskoristiti sva čuda moderne svjetlosne i ostale tehnike (recimo, spominjalo se 11 kilometara kablova i 6,5 km metalne konstrukcije, 232 mikrofona i 140 zvučnika,) da bi u maratonskom, tri i pol sata dugom prijenosu, zadržali pažnju oko 200 milijuna gledatelja koji su subotnju večer odlučili provesti uz televizor, piše jutarnji.hr.

Od početka, od "slijetanja" zrakoplova na pozornicu, kojim je upravljala Netta, pjevačica koja je veliko glazbeno događanje i dovela u Izrael svojom pobjedom u Portugalu prošle godine, pa do kraja priče, organizatori su koristili ventilatore, vatrene efekte u svim mogućima oblicima, uređaje za maglu, lasere i topove za konfete.
Bio je tu i gigantski LED monitor (širok 36 a visok 12 metara), s najvećom definicijom ikad. Sastojao se od 12 uspravnih monitora koji su se okretali za 180 stupnjeva. Ukratko, čudo tehnike. A kad znate da su tehničari mijenjali izgled pozornice tijekom samo 40 sekundi koliko su trajale video-razglednice između pjesama i izveli to besprijekorno, jasno je da su u Tel Avivu odradili doista sjajan posao.

Dobro je mjesto na kladionicama potvrdio i predstavnik Švedske, John Ludvik, koji je gledateljima poručio da je prekasno za ljubav (To late for love). Zgodni, 36-godišnji Lundvik oduševio je pravim eurovizijskim pop-hitom, a podjednako i grljenjem sa simpatičnim pratećim vokalima, grupom The Mamas.
Najveća borba na ovogodišnjem Eurosongu vodila se, barem dok nisu stigli glasovi publike, baš između Šveđanina i Makedonke Tamare Todevske. Ona je maestralno izvela baladu "Proud", no zbog samo 56 glasova publike pala je na sedmo mjesto.

Ruski predstavnik Sergej na kladionicama je imao dobre izglede, no i njega su glasovi publike izbacili iz utrke za prvo mjesto.
Mahmood, talijanski predstavnik čija je pjesma "Soldi" danima, sve do subotnjeg finala vodila po slušanosti na YouTubeu, završio je na drugom mjestu. On je dobio i glasove hrvatskog žirija, no zbroj glasova žirija i publike nije bio dovoljan da pretekne Nizozemca.
Voditeljski je četverac, supermodel Bar Refaeli, iskusni voditelj i producent Erez Tal, njegov mlađi i iznimno popularni kolega Assi Azar te mlada i Lucy Ayoub, jedna od najutjecajnijih YouTuberica u toj zemlji, bio sjajan, na pozornici i oko nje. Našli su vremena i za presvlačenje i posebne goste, poput slavnog modnog kreatora Jeana Paula Gaultiera koji je za ovu priliku odjenuo Madonnu, objavio je Jutarnji list.
Naslovnica Zabava

Najčitanije

Kleknuo je na Srđu i zaprosio je

Kleknuo je na Srđu i zaprosio je
Na društevnim mrežama traži se  dvoje zaljubljenih da preuzmu fotografiju romantičnog trenutka prosidbe na Srđu....
Kleknuo je na Srđu i zaprosio je

Najnovije