Moskar Zabava

FILM TJEDNA

FILM TJEDNA Sad ili nikad

FILM TJEDNA
Red glume, red mode, dva reda glazbe...takav ritam dvadesetak i više godina slijedi svestrana latino zvijezda i modna ikona Jennifer Lopez koja nas je u božićno vrijeme počastila novom romantičnom komedijom.

'Sad ili nikad' priča o ženi u četrdesetima, vrijednoj radnici iz supermarketa u Queensu, njujorškoj četvrti koja baš i ne odiše glamurom. Jennifer glumi Mayu, trgovkinju kojoj nakon 15 godina zbog nedostatka fakultetske diplome izmakne promaknuće. No, nju poraz ne obeshrabri, već potakne da se benignim trikom preobrazi u uspješnu poslovnu ženu iz kozmetičke industrije.


Sve je u ovom filmu kao posuđeno iz literature nekog lošijeg life coachinga, od pristupa temi do parola. Nikad nije kasno za uspjeh ako slijediš svoj san. Ako nemaš diplomu, ne očajavaj jer stiže prilika. Vrijediš barem jednako kao i neki uštogljeni bezveznjak iz Ivy Leaguea. Tu su i dobronamjerne prijateljice da te poguraju, i partner koji je spreman oprostiti, pa čak i dijete pronađeno nakon što si ga davno dala na usvojenje.


Jennifer Lopez svojim potvrđenim šarmom nosi ovu slabašnu komediju s previše općih mjesta i nabildanog optimizma u stilu 'You can do it'.

Da je bilo tko drugi tumačio glavnu ulogu, ovo bi djelce sigurno zaobišlo kinodistribuciju, no ne i s J.Lo. Na nju protok vremena ne djeluje, a ugodno se osjeća na ekranu i u korporativnom i u okruženju manje luksuznih kvartova iz kakvih i sama potječe.


No, njezina karizma ne može zakrpati nisku scenarističkih slabosti. U prvom se redu to odnosi na odnos junakinje Maye s davno izgubljenom kćerom Zoe (Vanessa Hudgens) koji je intenzivniji dok su međusobno zavađene kolegice, nego nakon otkrića da su najbliži rod.

Do spajanja izgubljene majke i čeda dolazi na intervenciju Zoeina adoptivnog oca (jedva prepoznatljivi Treat Williams, nekoć proslavljen mjuziklom Kosa), u potpunosti neiskorištenog lika. Glumac Milo Ventimiglia, etabliran u TV serijama bledunjav je kao Mayin suputnik, a Leah Remini pak iritantno dobroćudna kao Mayina prijateljica Joan.


Ubačeno je tu i nešto azijatskih protagonista, znanstvenika osobenjaka i zlonamjernih kolega, pa i jedan sasvim neostvariv kratkoročni poslovni projekt. Sve u svemu, posljednji kino izlet J.Lo. sličan je njezinom filmskom izumu – univerzalnoj pomadi od hrpe eko sastojaka koji zamagljuju esenciju: 'Sad ili nikad' je nemušto upakirana poruka potpore sredovječnim 'luzericama'.


 
Naslovnica Zabava

Najčitanije

Kleknuo je na Srđu i zaprosio je

Kleknuo je na Srđu i zaprosio je
Na društevnim mrežama traži se  dvoje zaljubljenih da preuzmu fotografiju romantičnog trenutka prosidbe na Srđu....
Kleknuo je na Srđu i zaprosio je

Najnovije

Izrađen projekt za prvi hotel u svemiru

Izrađen projekt za prvi hotel u svemiru
Prošlo je 50 godina od kako je čovjek prvi put zakoračio na Mjesec, a nekolicina avanturista malo dubljeg džepa ...
Izrađen projekt za prvi hotel u svemiru