Moskar Zabava

DUBROVAČKI RATOVI ZVIJEZDA

FOTO Pogledajte kako je protekla pretpremijera osmog nastavka Star Wars

DUBROVAČKI RATOVI ZVIJEZDA

Svečana pretpremijera najiščekivanijeg znanstveno-fantastičnog serijala 'Ratovi zvijezda' održana je večeras  u Dubrovniku, gradu u kojem su snimani dijelovi filma najnovijeg  nastavka pod imenom 'Posljedni Jedi'.  Na Stradunu su sve ljubitelje svemirske borbe između dobra i zla dočekali  Darth Vader i Stormtrooper, a program se nastavio 3D mappingom na Zvoniku uz laserski i dimni performance na ulazu u Lužu. 

Sve je to bio samo uvod za pravi spektakl – pretpremijeru osmog nastavka Ratova zvijezda u dvoranama kina Sloboda i Visia. Jedno od najsloženijih snimanja u povijesti filma odvijalo se od 9. do 16. ožujka 2016. na raznim lokacijama unutar povijesne jezgre.  Dubrovačke ulice poslužile su kao odlična kulisa za potpuno novi svijet unutar galaktičke sage, a u novom nastavku Dubrovnik je utjelovio Canto Bight, grad mnoštva casina i trkališta. Redatelj filma Rian Johnson opisuje Canto Bight kao okolinu sličnu Monte Carlu s bondovskim duhom.

A nedavno je potvrđeno i snimanje 25. Jamesa Bonda u filmu naziva "Shatterland", a utjelovit će ga svjetski poznati glumac Daniel Craig.  Dubrovčani su već naviknutni na brojne zvijezde koje pohode Grad podno Srđa,  od snimanja Igre Prijestolja, Borgie i Robina Hooda, pa im ni sudjelovanje u akcijskim scenama i svemirskim borbama nisu bile strane.  Snimanje filma u Hrvatskoj je realizirano kroz mjere poticaja Hrvatskog audiovizualnog centra, a na projektu je bilo angažirano 286 domaćih filmskih djelatnika, 10 pripravnika i 120 statista. 

Stradun je bio dijelom zatvoren, a jedino su prolaznost imali vatrogasci, policija i hitna pomoć. Producenti su pak imali razumijevanja pa su većinom snimali noću, a dio je sniman i na brodu 'Sea Star'. U svemu su dobro prošli i vlasnici stanova i prostora na Stradunu koji su tijekom sedmodnevnog snimanja zaradili oko 20 tisuća kuna.  A profitirao je i sam Grad. O tome što se događalo na setu ‘Ratova zvijezda’ u Dubrovniku svakodnevno su pisali brojni svjetski i regionalni mediji,a fotografije sa snimanja masovno su se dijelile internetom.


 
 
 

Naslovnica Zabava

Najčitanije

Kleknuo je na Srđu i zaprosio je

Kleknuo je na Srđu i zaprosio je
Na društevnim mrežama traži se  dvoje zaljubljenih da preuzmu fotografiju romantičnog trenutka prosidbe na Srđu....
Kleknuo je na Srđu i zaprosio je

Najnovije

FILM TJEDNA Last Christmas

FILM TJEDNA Last Christmas
Punih osam sezona 'Igre prijestolja' Emilia Clark je u ulozi plemenitašice Daenerys paradirala ekranima u ratnič...
FILM TJEDNA Last Christmas

Započeo mjesec borbe protiv ovisnosti

Započeo mjesec borbe protiv ovisnosti
Svake godine u razdoblju od 15. studenoga do 15. prosinca u Republici Hrvatskoj obilježava se „Mjesec borbe prot...
Započeo mjesec borbe protiv ovisnosti