Moskar Zabava

GOOD FOOD FESTIVAL 2017.

PRISKA THURING Kuhala je Pavarottiju, Mandeli, Cheneyu, Red Hot Chilli Peppersima, Rolling Stonesima i Dubrovčanima!

GOOD FOOD FESTIVAL 2017.

Trećeg dana četvrtog izdanja Good Food Festivala na "kulinarsku scenu" stupila je chefica Priska Thuring. Biografija Kanađanke koja nosi ime kao supruga cara Dioklecijana zaista je zanimljiva. Školovala se u Švicarskoj u hotelu Dolder Grand gdje su joj gosti bili Luciano Pavarotti, glazbeni sastav Red Hot Chilli Peppers te Rolling Stones, Mariah Carey, Nelson Mandela.

Hrvatska je postala njezinom novom domovinom 2005. i to - zanimljivo - počela je na krajnjem jugu. Naime, te godine njezina biografija zauvijek postaje povezana s Dubrovnikom gdje je u Hotelu Palace započela njena karijera u Hrvatskoj gdje je kuhala bivšem američkom potpredsjedniku Dicku Cheneyu. Danas radi u Zagrebu kao chefica restorana Dubravkin put. Chefica je pozdravila okupljene te se prisjetila svog rada u Dubrovniku dodavši kako je učinila i banju tijekom dana! Kazala je i kako su je dočekale sve namirnice što je pomalo i zasmetalo jer je "control freak".

"Večer spoznatim chefom" bio je održan 21. listopada u restoranu Kantenari koji je u sklopu Sunset Beach Dubrovnik kompleksa . Počelo je sa sušenim mariniranim brancinom s Camparijem, ciklom, jabukom, hrenom i graškom, a uz njega je poslužen rajnski rizling. Počelo je dakle, posve mediteranski. Potom su uslijedile teleće brizle s cvjetačom, pistacijom i maslacem uz koje je išla jako fina graševina. Vrlo blago jelo, a pomisao da se anatomski radi o prsnoj žlijezdi izgurao je komentar da se doista osjeti maslac - posebno kod ženskog dijela. Blag nastavak menija obećavalo je sljedeće toplo predjelo: gnudi od kozje skute i buče s pancetom, vrganjem i ulja od buče. Ovo je - uz desert - bila najbolja gastronomska točka. Gnudi su posebna vrsta njoka za koju se ne koriste patate. Također, pancete ako je i bilo, bilo je samo u tragovima ili su je možda osjetili samo oni s malo izvježbanim nepcem. Chardonnay koji je bio sastavnica ovog jela, kao i lasina koja je služila kao dodatak glavnom jelu bili su pomalo preintenzivni.

Dakle, glavno mjesto zauzela je janjetina i to s ponosnim prefiksom - "domaća". Na pjatu joj se pridružilo bijelo vino kao umak te začinsko bilje, mrkva i kelj. Vino je dominiralo pa uzelo primat tom domaćem elementu pa i janjetini. Posebno treba pohvaliti kruh kojeg su vrijedni zaposlenici kroz cijelu večer donosili. Svjež i topao - bio je prava nadopuna.

Kao slatki kraj ili vrhunac tu je bila "terina - čokolada 55 %" s Jack Danielsom i kupinama - tako je naime pisalo u meniju. Zapravo, bio je to obični mousse jako bogat čokoladom i pored toga izrazito ukusan. Jack Daniels "skrio" se u bijeloj kremi pokraj kolača pa bi on - to jest alkohol - "prodrmao" nepce. Počelo je s Camparijem, a završilo s Jack Danielsom što je zaokružilo ovu gastronomsku ekspediciju "u režiji" Priske Thuring.

Kroz večer je vodio hrvatski televizijski i radijski voditelj Mirko Fodor, a glazbenu podlogu večeri pružila je Zorica Kondža. bLu

Naslovnica Zabava

Najčitanije

Kleknuo je na Srđu i zaprosio je

Kleknuo je na Srđu i zaprosio je
Na društevnim mrežama traži se  dvoje zaljubljenih da preuzmu fotografiju romantičnog trenutka prosidbe na Srđu....
Kleknuo je na Srđu i zaprosio je

Najnovije

VIDEO/FOTO Ukrašava se Crkva svetog Vlaha

VIDEO/FOTO Ukrašava se Crkva svetog Vlaha
https://youtu.be/is6Kd9gE46wCijeli grad polako ulazi u atmosferu svog zaštitnika, svetog Vlaha. Nakon postavljan...
VIDEO/FOTO Ukrašava se Crkva svetog Vlaha

Dubrovnik primjer dobre prakse u turizmu

Dubrovnik primjer dobre prakse u turizmu
Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić sudjelovala je na uvodnoj konferenciji strateškog projekta SMARTMED, održa...
Dubrovnik primjer dobre prakse u turizmu