Moskar Zabava

ČETIRI DANA POSVEĆENA HRANI

OD MANĐARICE DO NAJNOVIJIH RIBLJIH DELICIJA Tradicija i suvremenost na pjatima drugog dana Good Food Festivala

ČETIRI DANA POSVEĆENA HRANI

Raznovrstan program Good Food Festivala nastavio se i drugi dan koji je bio spoj tradicije i suvremenosti. Od radionica u Deši i u TIC - u Pile, pod vodstvom članice Udruge Deša, gastro stručnjakinje Jadranke Ničetić, Cordon Bleu slastičarke Lucije Tomašić te certificirane veganske kuharice i stručnjakinje za zdravu prehranu Tereze Poljanić pa do večere s chefom Ivanom Pažaninom, sva događanja i ovog dana bila su iznimno dobro posjećena. To je pokazatelj kako se baština i dalje čuva, a pritom postoji i žeđ za novim i neviđenim. Staro i novo idu jedno s drugim - tako je bilo na pjatima drugog dana Good Food Festivala!
 
U Deši su se pripremale hrostule koje u Dubrovniku od davnina prate sve tradicionalne feste, proslave i blagdane, a domaćice ih često pripremaju za vrijeme karnevala i Feste svetoga Vlaha. U duhu dubrovačke tradicije nastavila se i radionica pripreme zaboravljenog dubrovačkog kolača Manđarice koju su održale gastro stručnjakinja Jadranka Ničetić i Cordon Bleu slastičarka Lucija Tomašić. Taj stari kolač pobudio je veliki interes posjetitelja koji su zainteresirano pratili, postavljali pitanja i brižno zapisali ričetu otimajući ovaj kolač zaboravu.
 
Certificirana veganska kuharica i stručnjakinja za zdravu prehranu Tereza Poljanić ponovno je svojom zdravom hranom privukla brojne posjetitelje u TIC Pile koji su učili o fermentaciji. Tereza je objasnila zašto je za nju to ''super-hrana''! Ostaje nada da će se ova mlada i svestrana kuharica dubrovačkih korijena ponovno vratiti u Grad i oplemeniti ova kraj svojim kulinarskim znanjima!
 
Kruna programa drugog festivalskog dana bila je Večera sa chefom Ivanom Pažaninom koja se održala prepunom restoranu Porat. Poznati splitski chef svako je jelo okupljenima opisao i objasnio iznoseći priču i dušu svake kreacije. Njegov kulinarski stil temelji se na glavnoj namirnici, a ova večera bila je pripremljena od najboljih jadranskih namirnica. Kreativne sljedove pratila su vrhunska vina iz vinarije Korta Katarina te ugodni zvuci gitare akademskog glazbenika Pera Škobelja koji je izvodio brojne popularne skladbe od Olivera do Sinatre. Sve je to doprinijelo da ova večer bude istinska prigoda za uživanje.
 
Podsjetimo, i do kraja Good Food Festivala svakoga dana se održava Sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda na Pilama, potom Dani slavonske kuhinje u restoranu Mimoza, Poslijepodnevni čaj u Hotelu Hilton te gastro ture ''Sights & Bites''. Ne smije se zaboraviti ni posebna festivalska ponuda slastica, vinokušnje ''In vino veritas'' i posebni meniji od 100 kuna u 28 dubrovačkih restorana. Sjajne prilike koje treba iskoristiti u sljedeća dva dana!
 

Naslovnica Zabava

Najčitanije

Kleknuo je na Srđu i zaprosio je

Kleknuo je na Srđu i zaprosio je
Na društevnim mrežama traži se  dvoje zaljubljenih da preuzmu fotografiju romantičnog trenutka prosidbe na Srđu....
Kleknuo je na Srđu i zaprosio je

Najnovije

Novi broj Dubrovačkog vjesnika

Novi broj Dubrovačkog vjesnika
U NOVOM BROJU DUBROVAČKOG VJESNIKA PROČITAJTE: DOZNAJEMO KOGA ĆE  ZAHVATITI REKONSTRUKCIJA GRADSKE UPRAVE     I...
Novi broj Dubrovačkog vjesnika

FILM TJEDNA Last Christmas

FILM TJEDNA Last Christmas
Punih osam sezona 'Igre prijestolja' Emilia Clark je u ulozi plemenitašice Daenerys paradirala ekranima u ratnič...
FILM TJEDNA Last Christmas