Moskar Moda

KONAVLJANIN NA DVORU KRALJICE ELIZABETE II

Tomislav Vlahutin na večeri diplomatskog zbora u Buckinghamskoj palači u svečanoj konavoskoj nošnji

KONAVLJANIN NA DVORU KRALJICE ELIZABETE II

Na sinoć održanoj diplomatskoj večeri u Buckinghamskoj palači engleska se kraljica Elizabeta II. posebno se zadržala i popričala s Tomislavom Vlahutinom i Rujanom Vučićević, članovima hrvatskoga veleposlanstva u Londonu koji su na ovaj prijem došli u svečanoj konavoskoj narodnoj nošnji. Godišnja večera za članove diplomatskog zbora koju priređuje kraljica izuzetan je događaj pa je i svečana odjeća bila obavezna, a diplomati su posebno pozvani, odnosno ohrabreni doći u narodnim nošnjama svoje zemlje. Stoga je Tomislav Vlahutin konzul u diplomatskom rangu prvog tajnika,  kao pravi konavoski sin odlučio pred kraljicu u nošnji Konavala, a žensku nošnju pribavio je i za kolegicu Rujanu. Tomislav  Vlahutin se posebno zahvaljuje gospođi Marini Desin i gosparu Peru Grbiću koji su im pripremili nošnje za ovu prigodu te Romani Vlašić, direktorici Turističke zajednice Grada Dubrovnika koja im je donijela nošnje u London. 
 Svi su se članovi kraljevske obitelji zaustavili i popričali s našim diplomatima na ovoj večeri. Kraljevska obitelj ovu je svečanu prigodu prvi puta obilježila i obiteljskim portretom, pa se i svjetski mediji bave nakitom i haljinama kraljice i drugih članica kraljevske obitelji, a naročito tijarom koju je za ovu prigodu stavila Catherine, vojvotkinja od Cambridgea, kao i medaljama koje muški članovi kraljevske obitelji inače rijetko nose.
Zlatovez na konavoskim nošnjama nije za njima nimalo zaostajao, pa je diveći se Rujaninoj nošnji, kaže Vlahutin,  Princ Charles izjavio: "I feel slightly underdressed".
Bravo Tomislave i Rujana!

Naslovnica Moda

Najčitanije

Najnovije

Obnovljen sportski teren na Gromači

Obnovljen sportski teren na Gromači
Završeni su radovi na obnovi sportskog terena na Gromači. Radovi su obuhvatili sanaciju 100 kvadratnih metara as...
Obnovljen sportski teren na Gromači